Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accidentul din New York aminteste de cosmarul de la 11 septembrie 2001

Un avion de mici dimensiuni s-a izbit miercuri de un imobil rezidential dintr-un cartier modern situat la est de Manhattan, reamintind de cosmarul atentatelor de la 11 septembrie, desi primele indicii sustin ipoteza unui accident, relateaza AFP.
Doua persoane, care se aflau la bordul avionului, au murit, a declarat primarul orasului New York, Michael Bloomberg, care a refuzat sa confirme identitatea victimelor. Potrivit presei americane, avionul apartinea unui celebru jucator de fotbal american, membru al echipei New York Yankees, Cory Lidle, al carui pasaport a fost descoperit printre resturile aparatului.
"Avem doi morti, iar doua persoane si 11 pompieri sint usor raniti", a declarat un purtator de cuvint al serviciilor de pompieri.
FBI a subliniat ca nu exista nici un element care sa sustina ipoteza unui atentat terorist. Casa Alba a anuntat ca toate elementele disponibile conduc la varianta unui accident, desi cauza nu a fost stabilita oficial.
Comandantul Apararii Aerospatiale a Americii de Nord (Norad) a precizat ca mai multe avioane de vinatoare au fost trimise sa survoleze o serie de orase americane ca masura de precautie.
Un avion de dimensiuni mici, de tip Cirrus SR-22, potrivit unui post de televiziune american, s-a izbit de un imobil de 52 de etaje aflat la intersectia strazii 72 cu bulevardul York in jurul orei locale 14.45 (21.45, ora Romaniei). Zona poate fi survolata numai de avioane de mici dimensiuni.
Imediat dupa accident, cele doua etaje ale imobilului lovite de avion au fost cuprinse de flacari. Fumul negru putea fi observat de la distanta, inainte ca pompiperii sa stinga incendiul, in jurul orei 15.30 (22.30, ora Romaniei).
Sute de persoane au iesit in strada imediat de teama unui nou atentat terorist asupra orasului New York, la cinci ani dupa atacurile de la 11 septembrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii