Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accidente de munca la "Celhart Donaris" si "Aker Braila"

In cursul saptaminii trecute, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila a inregistrat un singur accident de munca raportat de SC "Celhart Donaris". Evenimentul a avut loc in data de 8 mai, cind in jurul orei 8.30, un salariat al societatii de pe platforma chimica, a fost stropit pe fata cu acid clorhidric in timpul unei interventii la o conducta. Asa cum a explicat conducerea ITM Braila, victima, Gheorghe Mortu, 44 ani, instalator, incerca sa repare un robinet la o conducta de acid clorhidric in sectia celuloza papetara, cind solutia acida i-a fost improscata in fata suferind arsura conjunctivala chimica. A fost de urgenta transportat la Spitalul Judetean unde i-au fost acordate ingrijiri medicale, cazul fiind anchetat de o comisie interna din cadrul societatii angajatoare.
Tot in cursul saptaminii trecute, "Aker Braila" a comunicat inregistrarea unui accident rutier cu caracter de accident de munca. Astfel in data de 9 mai, in jurul orei 22.30, Ionel Cotet, 56 ani, salariatul santierului naval, a fost accidentat de o masina in timp ce se deplasa pe bicicleta, de la locul de munca spre domiciliu. Victima a suferit leziuni craniocerebrale fiind transportata la Sectia Neurochirurgie a Spitalului Judetean "Sf. Andrei" din Galati.
Date statistice indica faptul ca, in cursul anului trecut, au fost inregistrate la ITM Braila 79 de accidente de munca in urma carora 82 de salariati braileni au avut de suferit din care 9 au decedat, iar 73 s-au ales cu incapacitate temporara de munca. In urma analizei Imprejurarilor In care s-au produs accidentele de munca, a rezultat ca cele mai multe incidente de acest gen au avut loc prin caderea, prabusirea de materiale si obiecte, prinderea, lovirea sau strivirea de masini, de mijloace de transport in incinta sau in exteriorul unitatii, caderea de la inaltime si de la acelasi nivel, contact cu substante fierbinti sau contact cu substante nocive, asa cum este si cazul de la SC "Celhart Donaris".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii