Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accident rutier, in apropiere de Albina

A distrus doua masini si a bagat in spital o persoana, pentru ca nu a fost atent la drum. Este cazul unui sofer care a intrat cu microbuzul sau intr-un autoturism, pe care l-a proiectat in masina din fata, de unde a ricosat direct in santul de pe marginea drumului. Soferul microbuzului cu numar de Iasi mergea cu viteza, ieri dimineata, pe drumul european DE 577, a iesit din localitatea Albina, indreptindu-se catre Valea Cinepii, cind a sesizat prea tirziu un autoturism care stationa, asteptind sa treaca un TIR, pentru a putea depasi o Dacie papuc oprita pe marginea drumului. Barbatul a frinat puternic, insa nu a putut evita impactul, a lovit autoturismul din fata, care a intrat in Dacia papuc, facindu-se armonica, si a fost proiectat in sant. Soferul autoturismului prins la mijloc a fost ranit grav, a fost scos dintre fiarele contorsionate de un echipaj de descarcerare si apoi a fost transportat de urgenta cu Ambulanta la spital, avind multiple traumatisme. Pasagerii din Dacia papuc, niste tulceni, au declarat ca microbuzul avea viteza foarte mare. "A venit cu viteza mare, a frinat 35-40 de metri, uitati-va de unde incepe frina, si tot a izbit violent masina din fata. A intrat direct in noi si mi-a facut praf planetara. Bine ca am scapat numai cu atit, ca puteam sa fim si noi raniti", a declarat soferul Daciei papuc.

Intuitie salvatoare

"A fost o izbitura groaznica, m-am speriat de nici acum nu-mi revin. Culmea este ca, dupa ce a oprit masina, sotul meu a avut o intuitie, nu stiu cum sa-i spun, si mi-a spus sa cobor si sa stau pe margine, pe iarba. Avea o viteza... Putea sa-l omoare pe bietul om, din masina care a ajuns in sant. Niste inconstienti! Se lasa furati de sosea, ca e buna si nici nu e trafic foarte mare, iau viteza si e de ajuns o clipa de neatentie, sa nenoroceasca niste oameni", a comentat si sotia acestuia.
Foarte retinut in declaratii, soferul microbuzului, care a scapat fara nici o zgirietura, a precizat ca nu a observat autoturismul din fata sa decit cind era prea tirziu, si ca desi a frinat cit a putut, nu a reusit sa evite impactul. El a negat ca ar fi fost obosit.
"Soferul microbuzului marca Ford, cu numar de Iasi, datorita neatentiei in conducere si a faptului ca nu a pastrat distanta regulamentara fata de autoturismul aflat in fata sa, l-a lovit pe acesta, proiectindu-l intr-un sant, pe marginea soselei. Continuam cercetarile, pentru stabilirea exacta a imprejurarilor in care s-a produs accidentul si stabilirea vinovatilor", ne-a declarat inspector Mihaita Coada, din cadrul Politiei Rutiere. Soferul microbuzului a ramas fara permisul de conducere, iar in cauza s-a deschis dosar de cercetare penala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii