Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accident de munca pe platforma "Aker Braila"

In cursul zilei de ieri, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila a fost notificat cu privire la inregistrarea unui accident pe platforma santierului naval brailean. Potrivit datelor comunicate institutiei, ieri, in jurul orei 7.45, Sandel Ionescu, 33 ani, lacatus mecanic, a fost accidentat de un dispozitiv suferind fracturi metatarsiene la piciorul drept. "Salariatul isi desfasura activitatea la o nava aflata in reparatii cind dispozitivul ajutator fixat pe corpul navei a cazut la sol de la o inaltime de 1,4 metri si a ricosat pe laba piciorului drept provocindu-i fracturi metatarsiene", ne-a declarat inspectorul sef adjunct pe probleme de Sanatate si Securitate in Munca (SSM) al ITM Braila, Alexandru Munteanu.
Un alt accident a fost inregistrat la finele lunii noiembrie la punctul de lucru al SC "Concivia" SA Braila la hypermarket XXL din Bariera Calarasilor. De aceasta data victima, Traian Strimbeanu, 41 ani, zidar, angajat al unitatii brailene mentionate anterior, a suferit leziuni prin cadere de la inaltime. "Evenimentul a fost inregistrat in data de marti, 29 noiembrie, in jurul orei 10.30. Angajatul SC "Concivia" SA lucra la fatada constructiei pe o schela la o inaltime de 3 metri. S-a dezechilibrat si a cazut la sol fiind transportat la Spitalul de Urgenta unde a fost internat cu leziuni prin cadere de la inaltime", a explicat Alexandru Munteanu, adaugind ca ambele accidente, soldate cu incapacitarea temporara in munca a victimelor, sint acum in cercetarea comisiilor interne ale societatilor angajatoare, ancheta care se deruleaza sub supravegherea ITM Braila.
Important de mentionat este ca, potrivit informatiilor prezentate de conducerea ITM Braila, in urma unei analize efectuate, la finele lunii noiembrie, numarul incidentelor notificate institutiei brailene este in scadere, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Pina la finele lunii trecute, ITM Braila avea inregistrate 79 de ancidente fata de 92 in anul 2004, deci cu 13 accidente mai putin.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii