Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accident cauzat de neatentie, pe DE 584

Trei barbati aflati in cabina unui TIR care s-a rasturnat, duminica seara, in santul de pe marginea drumului, pe DE 584, in apropierea localitatii brailene Baldovinesti au scapat ca prin urechile acului. Autotrenul, incarcat cu profile metalice usoare si manechine din carton, venea dinspre Galati si se indrepta spre Bucuresti, cind, la un moment dat, soferul, C. Danut Catalin, de 30 de ani, a fost orbit de farurile unei masini care venea din sens invers, a iesit pe acostament si din cauza diferentei de nivel de circa 10 cm, intre acesta si carosabil, a fost azvirlit in sant, intorcind-se pur si simplu cu rotile in sus. In urma impactului violent cu solul, remorca a fost sfarimata ca o cutie de chibrituri, iar incarcatura s-a imprastiat in jur. Cabina masinii s-a facut si ea praf, iar soferul a fost aruncat prin geam, aterizind pe iarba, la citiva metri distanta. Mult mai usor au scapat ceilalti doi pasageri, D. Marius (39 de ani) si C. Petrisor (40 de ani), ambii din Bucuresti, care s-au ales doar cu citeva leziuni minore la cap. Un echipaj al ISU a intervenit pentru a evita un incendiu, scotind bornele bateriei TIR-ului
"Din cite am inteles de la sofer, i-ar fi batut niste faruri din fata, n-a mai vazut, a coborit de pe sosea si din cauza diferentei de nivel cu acostamentul, s-a rasturnat. Eu am vazut cum s-a intimplat, eram de paza aici, la baraca si, cind am venit, am vazut ca soferul era jos, l-a aruncat pe geam si alti doi barbati erau loviti la timpla si la cap", ne-a spus Nae Dragoi, martor la accident.
"A avut loc un eveniment rutier soldat cu trei victime, autocamionul a parasit partea carosabila si s-a rasturnat in afara soselei. Soferului i-au fost recoltate probe biologice de singe, pentru stabilirea gradului de alcoolemie. Vom continua cercetarile, pentru a stabili cu excactitate cauzele si imprejurarile producerii accidentului. S-a intocmit dosar penal", a declarat insp. Liviu Bontescu, din cadrul Politiei Rutiere.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii