Mergi la conţinutul principal

Accesul maşinilor pe aleile Parcului Monument, interzis!

• Primăria a montat deja piloni la capătul aleii principale, iar în alte zone urmează să fie amplasate jardiniere • singura alee accesibilă maşinilor rămâne cea care asigură legătura cu Stadionul Municipal

 

Primăria a început, zilele trecute, montarea de piloni pentru blocarea accesului autoturismelor pe principalele alei ale Parcului Monument. Au fost amplasate deja astfel de dispozitive pe aleea care trece prin faţa Orăşelului Copiilor, dar şi pe cea care duce spre Spitalul Judeţean, la capătul dinspre rondoul central. Aleea respectivă va fi blocată şi la capătul din zona fostului restaurant Kiseleff, însă nu cu piloni ci cu jardiniere.

Într-o conferinţă de presă susţinută vineri dimineaţă, primarul Marian Dragomir a ţinut să sublinieze că nu va fi blocată cu piloni sau jardiniere aleea de acces spre Stadionul Municipal. Totodată, maşinile vor mai putea intra pe aleea din dreptul fostului liceu de chimie, doar până în parcarea amenajată în zona fostului restaurant Kiseleff.

„S-a discutat foarte mult în mediul online despre maşinile celor care intră pe aleile pietonale din Parcul Monument şi dau drumul la manele. Presa a publicat şi câteva astfel de imagini. Eu am dat o declaraţie la un moment dat şi astăzi suntem în situaţia când de la vorbe am trecut la fapte. S-a montat deja prima serie a pilonilor care blochează accesul maşinilor pe aleile pietonale. Astfel încât să nu mai avem nici amenzi date unor tineri care intrau acolo din teribilism. Urmează ca săptămânile următoare, acolo unde au fost reabilitate aleile în cadrul proiectului de modernizare a Parcului Monument să montăm jardiniere cu flori. Pentru că iniţial, în proiect nu erau prevăzuţi acolo piloni. Deci în celelalte zone am montat piloni noi, iar acolo unde nu erau prevăzuţi piloni vom face blocarea cu jardiniere pline de flori. Jardinierele vor fi din lemn, inscripţionate la fel ca cele din faţa Primăriei Municipiului Brăila, care sunt foarte frumoase”, a precizat primarul Dragomir.

Montarea pilonilor a fost apreciată de brăilenii care merg des în parcul Monument, pentru a se relaxa. „Foarte bine a făcut Primăria. Aleile nu sunt pentru maşini ci pentru pietonii care vor să se poată plimba fără teama că ar putea să fie accidentaţi. Pentru maşini există şosele, nu parcuri”, ne-a spus Gheorghe Popescu, unul dintre brăilenii care vin aproape zilnic în parc pentru a juca table sau şah, în perimetrul destinat pensionarilor, de lângă rondoul central.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro