Mergi la conţinutul principal

Accesul maşinilor în Parcul Monument, restricţionat printr-o hotărâre CLM

• măsura care a fost aplicată în vara anului trecut, în baza unei decizii a primarului, a fost extinsă pe perioadă nedeterminată, printr-o hotărâre CLM • potrivit acesteia, circulaţia maşinilor pe aleea către Stadionul Municipal este interzisă în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică • în sezonul rece, restricţia este valabilă între orele 15.00 - 19.00, iar în sezonul cald, între orele 15.00 - 22.00

 

Ceea ce în vara anului 2018 a funcţionat în baza unei decizii a primarului Marian Dragomir, începând din 2019 devine o regulă stipulată printr-o hotărâre adoptată de Consiliul Local Municipal: accesul autovehiculelor în Parcul Monument, mai exact pe aleea care leagă Şoseaua Buzăului cu Stadionul Municipal, este interzis în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În sezonul rece, adică în perioada Octombrie - Martie, restricţia este valabilă între orele 15.00 şi 19.00. În sezonul cald, perioada Aprilie - Septembrie, circulaţia autovehiculelor va fi oprită între orele 15.00 - 22.00. În restul săptămânii, de luni până joi, nu există restricţii referitoare la circulaţia maşinilor pe aleea către stadion. Pe celelalte alei ale parcului, accesul maşinilor este interzis pe toată durata săptămânii.

Autorităţile locale au motivat adoptarea acestei hotărâri prin faptul că Parcul Monument este supraaglomerat la sfârşit de săptămână, iar prezenţa unui număr foarte mare de maşini pe aleea către stadion îi pune în pericol pe pietonii care sunt nevoiţi să circule pe carosabil.

“În special mămicile ieşite la plimbare cu copii s-au plâns că maşinile care circulă pe aleile parcului reprezintă un adevărat pericol pentru cei mici. Am luat decizia ca accesul autovehiculelor să fie restricţionat deocamdată doar vinerea, sâmbăta şi duminica, între orele 15.00 şi 22.00, pentru că atunci este o afluenţă mai mare de public în parc. În funcţie de impactul avut de această măsură, dacă brăilenii vor considera că nu este suficientă, s-ar putea ca restricţiile să devină valabile pe toată durata săptămânii”, ne declara, în luna iunie 2018, primarul Marian Dragomir. Până la urmă, după cum se vede, restricţia a rămas valabilă doar pentru cele trei zile de la sfârşitul săptămânii.

Restricţiile impuse de noua hotărâre CLM nu se aplică autovehiculelor aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Poliţiei Locale a Municipiului Brăila, precum şi societăţilor de întreţinere sau de utilităţi publice.

De asemenea, accesul tuturor autovehiculelor pe aleea de acces către stadion este permisă şi în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar menţionat, atunci când se desfăşoară competiţii sportive.

Poliţiştii locali sunt cei care îi vor amenda pe şoferii surprinşi cu maşina pe aleea de acces către Stadionul Municipal, în zilele şi în intervalul orar când circulaţia auto pe aleea respectivă este restricţionată. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro