Mergi la conţinutul principal

Accesarea fondurilor pentru agricultură va fi simplificată

Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală va fi mai uşor de accesat începând cu luna mai 2009, întrucât Ministerul Agriculturii împreună cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) lucrează la o procedură de a simplifica metoda depunerii documentaţiei. "O serie de documente nu sunt necesare la depunerea documentaţie, putând fi solicitate, de exemplu, la contractare, la prima plată, la ultima plată sau pe parcursul derulării obiectivului de investiţii. Nu va mai dura mult, deoarece intenţionăm ca procedura simplificată să o aplicăm în noua sesiune care va începe în mai, sperăm noi", a declarat Rodica Matei, director în cadrul Ministerului Agriculturii. Astfel, până la 14 documente vor putea fi eliminate din etapa depunerii documentaţiei.

Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) stabileşte politicile şi acţiunile de dezvoltare rurală pentru perioada 2007-2013, în domeniile agricol, silvic şi dezvoltare rurală, dar şi proiectele de investiţii. Prin PNDR se vor derula, până în 2013, fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro