Mergi la conţinutul principal

Academia Navală își așteaptă studenții

• Academia Navală „Mircea cel Bătrân” scoate la concurs 82 de locuri pentru studii universitare de licență la Secția Militară și 256 de locuri pentru studii universitare de licență la Secția Civilă

 

Anul acesta, oferta educațională pe care o propune tinerilor brăileni și nu numai Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța este una diversificată, cu specializări atractive și de viitor atât la Secția Militară, cât și la Secția Civilă.

Astfel, pentru anul universitar 2024-2025, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” scoate la concurs 82 de locuri pentru studii universitare de licență la Secția Militară și 256 de locuri pentru studii universitare de licență la Secția Civilă. Cinci locuri de la Secția Militară sunt destinate celor care, la finalul celor patru ani de studiu la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, vor să urmeze o carieră în Serviciul de Informații Externe (SIE).

Pentru mai multe informații, cei interesați de o carieră de succes în Marină sunt invitați să acceseze linkul de mai jos, pentru a afla mai multe informații despre fiecare specializare în parte, despre numărul de locuri și despre admitere: https://bit.ly/480Vo2N.

Atribuirea numelui domnitorului Mircea cel Bătran (1386 - 1418) Școlii de Ofițeri Activi de Marină (actuală Academia Navală „Mircea cel Bătrân”), la 1 ianuarie 1969, a produs o reală satisfacție în rândul corpului profesoral și al elevilor, întrucât, sub cârmuirea marelui voievod, Dobrogea, străvechi pământ românesc, s-a reunit cu Țara Românească, ce își recâștiga, astfel, ieșirea la Marea Neagră. La 29 august 1973, Școala Militară de Ofițeri Activi de Marină a fuzionat, prin Decretul Consiliului de Stat, cu Institutul de Marină Civilă, creat în anul 1972, noii instituții de învățământ superior atribuindu-i-se numele de Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”. În sfârșit, prin Hotărârile de Guvern nr. 406 din 23 aprilie și 551 din 17 mai 1990, Institutul de Marină Constanța a fost reorganizat ca urmare a consecințelor Revoluției din decembrie 1989, înființându-se, astfel, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, instituție militară de învățământ superior de specialitate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro