Mergi la conţinutul principal

Acționarii Braiconf au cumpărat terenurile fostelor Remat și Comat, de la marginea municipiului. Acolo ar putea fi relocată activitatea fabricii de confecții, într-un sediu construit de la zero

* potrivit presei centrale, valoarea tranzacției a fost de 2,5 milioane de lei * după cum se știe, Braiconf a intenționat să vândă actualul sediu, de pe strada Școlilor, către Kaufland, contra 7 milioane de euro, însă afacerea a picat

 

Activitatea de producție a fabricii de confecții Braiconf SA s-ar putea muta la marginea municipiului, în zona morii Lykiardopoulos, într-o nouă fabrică ridicată de la zero. Asta după ce Braiconf a achiziționat terenurile unde și-au derulat activitatea fostele societăți de valorificare a fierului vechi Comat și Remat. Potrivit Ziarului Financiar, acţionarii majoritari ai producătorului de cămăşi Braiconf au cumpărat, prin intermediul a doua companii pe care le deţin, două terenuri cu suprafaţa totală de peste 63.000 mp pe care se află fostele platforme Comat şi Remat din Brăila, valoarea totală a celor două tranzacţii fiind de peste 2,5 milioane lei. Braiconf este controlată în proporţie de 42,15% de Industries Benjamin Bucureşti, iar compania Electroargeş Curtea de Argeş are 26% din acţiuni. Alţi acţionari deţin 31,5%, potrivit datelor BVB.

 

După cum se știe, Braiconf a anunţat în primăvara acestui an că vrea să relocheze fabrica şi să amenajeze un nou sediu, iar acţionarii au aprobat în AGA din aprilie o investiţie totală de aproape 9 milioane de euro. Managementul companiei a analizat mai multe oportunităţi de relocare a fabricii, printre acestea aflîndu-se patru terenuri şi cunoscutele Mori Violattos şi Lykiardopoulos, decizia asumată fiind aceea de a construi un sediu nou, modern, pe terenurile recent achiziţionate. Tot în primăvară,exista intenția clară a vânzării actualului sediu, de pe strada Școlilor, care ocupă un teren în suprafață totală de 10.000 metri pătrați, către Kaufland SA. Suma vehiculată pentru această tranzacție era de 7 milioane de euro. Potrivit antecontractului semnat la 14 ianuarie a.c., Kaufland Romania trebuia să plătească un avans de 900.000 euro, plus TVA, pentru garantarea căruia beneficiază de ipotecă asupra terenului. Numai că, în luna mai, Kaufland a anunțat că renunță la această tranzacție. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro