Mergi la conţinutul principal

Absolvenţii brăileni nu se îngrămădesc să se angajeze. Prezenţă redusă la Bursa locurilor de muncă

• puţini tineri au venit, vineri, la evenimentul organizat de AJOFM Brăila, la Facultatea de Inginerie • doar circa 200 de brăileni s-au arătat interesaţi de cele aproape 400 de joburi oferite de angajatori

 

Absolvenţii brăileni s-au lăsat aşteptaţi, vineri, la “Bursa Locurilor de Muncă” organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila, la Facultatea de Inginerie şi Agronomie. Prezenţa acestora la eveniment a fost una slabă, puţini tinerii venind să consulte oferta angajatorilor. Interesul a fost mult mai mare la evenimentul similar organizat la Galaţi. Aşa cum ne-a spus managerul unei firme de recrutări prezent la bursă, la două ore de la deschiderea evenimentului, doar 11 brăileni au dorit să aplice pentru joburile oferite, în timp ce în oraşul vecin numărul acestora ajusese la 70.

Per total, aşa cum ne-au transmis reprezentanţii AJOFM Brăila, la bursă au participat 285 persoane, 197 în municipiul Brăila şi 88 în oraşul Însurăţei, în majoritate persoane adulte. Numărul participanţilor a fost sub numărul de locuri de muncă oferite de angajatori, la eveniment fiind puse la “bătaie” 370 de joburi.

Marele câştigător al zilei pare să fi fost Centrul Militar Judeţean Brăila. Standul instituţiei a atras foarte mulţi liceeni dornici să afle mai multe despre oferta de învăţământ a Ministerului Apărării Naţionale pentru anul 2019.

De asemenea, mulţi au trecut şi pe la standul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al Judeţului Brăila, care a promovat la acest eveniment profesiile din domeniul situaţiilor de urgenţă şi a popularizat oferta educaţională în ceea ce priveşte recrutarea candidaţilor pentru admiterea la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti, sesiunea ianuarie 2019.

În vederea facilitării inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor de învăţământ, au participat la bursă şi elevi din anii terminali de la Colegiul Tehnic „P. Istrati” , Liceul Teoretic „P. Cerna” şi Liceul cu Program Sportiv.

Brăilenii care au mers vineri dimineaţa la Facultatea de Inginerie au primit materiale informative privind serviciile oferite de agenţie. De asemenea, au fost amenajate spaţii în care persoanele interesate au primit informaţii/sprijin din partea consilierilor agenţiei cu privire la completarea unui CV EUROPASS, a unei scrisori de intenţie, cursuri de formare profesională ce vor fi organizate pentru şomeri, precum şi alte infomaţii necesare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro