Mergi la conţinutul principal

Abia acum s-a făcut public! Grave nereguli descoperite de Sanepid în unități de învățământ brăilene, la început de an școlar

* în urma unei acțiuni tematice de control, inspectorii sanitari ai DSP Brăila au descoperit în mai multe unități de învățământ grave deficiențe privind condițiile igienico-sanitare, dar și zeci de kilograme de alimente expirate și băuturi răcoritoare neconforme în chioșcurile alimentare școlare, dar și la o unitate comercială ce desfășura activitate de catering * controlul a fost efectuat în septembrie, anul trecut, dar abia acum s-au făcut publice rezultatele * DSP a evitat să nominalizaeze școlile găsite cu probleme

 

 

 

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila au descoperit o serie de nereguli în mai multe unități școlare din județ. Verificate în luna septembrie, anul trecut, în cadrul unei acțiuni tematice de control, care a vizat, inclusiv, cabinetele medicale școlare, mai multe unități de învățământ preuniversitar s-au ales cu amenzi de peste 32.000 de lei, dar și cu avertismente pentru deficiențele constatate. Astfel, conform unui material informativ pus la dispoziție de către DSP Brăila abia zilele trecute, controalele au avut loc în perioada 12- 29 septembrie 2022, timp în care inspectorii au verificat 47 de unități de învățământ și 8 cabinete medicale școlare.

Conform DSP Brăila, pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, respectiv șase avertismente și cinci amenzi, în valoare de 32.200 lei. Totodată, au fost interzise de la comercializare 53,43 de kilograme de alimente expirate, neconforme și nerecomandate pentru comercializare în unitățile de învățământ sau depozitate necorespunzător. Potrivit aceleiași surse, inspectorii sanitari au mai interzis de la comercializare și 22 de litri de băuturi răcoritoare nerecomandate pentru comercializarea în unitățile de învățământ. În acest caz, două unități școlare și una comercială au fost sancționate cu cinci amenzi, după cum urmează: o unitate de învățământ a fost sancționată contravențional pentru neefectuarea operațiunilor de dezinsecție – deratizare, conform legislației sanitare în vigoare; o unitate de învățământ a fost sancționată pentru nerespectarea structurii funcționale menționate în declarația pe propria răspundere, anexată Autorizației Sanitare de Funcționare, emisă de către DSP Brăila; o unitate comercială, ce desfășura activitate de catering a fost sancționată contravențional pentru utilizarea la prepararea hranei a ouălor nedezinfectate, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și neasigurarea de către angajator a examenelor medicale periodice.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro