Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

8,1 milioane de euro pentru perdele forestiere

Guvernul Romaniei a decis, ieri, demararea in acest an a Programului National de Impadurire, ce va cuprinde in prima faza laturile unor drumuri nationale si cai ferate. Programul va continua pina in 2011. Decizia a fost luata in cadrul unei sedinte in care Executivul a modificat Programul de infiintare a perdelelor forestiere de protectie a cailor de comunicatie impotriva inzapezirii, aprobat prin Hotarirea de Guvern 994/2004. Noul act normativ opereaza modificari in ceea ce priveste amplasamentele perdelelor forestiere de protectie, deoarece in procesul de identificare a locatiilor inscrise in program s-a constatat ca unele dintre acestea erau ocupate cu diverse constructii. Costurile estimate pentru realizarea perdelelor forestiere de protectie a cailor de comunicatii se ridica la suma de 8,1 milioane euro.
Aceste costuri presupun realizarea studiilor de fezabilitate si a documentatiei tehnice specifice, exproprierile de terenuri, instalarea efectiva a vegetatiei si conducerea acesteia pina la starea de masiv. Programul are in vedere atit infiintarea de noi perdele forestiere de protectie a cailor de comunicatii, cit si reabilitarea perdelelor care in prezent nu mai sint functionale.
Compania Nationala a Cailor Ferate si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale au propus noile amplasamente pentru realizarea perdelelor forestiere de protectie, in special in Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, regiuni in care caile de comunicatii sint puternic afectate in urma ninsorilor abundente, a viscolelor, furtunilor de zapada sau a vintului puternic.
Pentru protejarea cailor ferate, se vor executa lucrari de infiintare si reabilitare a perdelelor forestiere in cinci judete (Bucuresti, Constanta, Craiova, Galati, Iasi).
Pentru drumurile nationale, lucrarile la perdelele forestiere vizeaza 35 de judete - Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Constanta, Dimbovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Vaslui, Suceava, Vrancea, Maramures, Mehedinti, Neamt, Olt, Prahova, Teleorman, Satu-Mare, Salaj, Sibiu, Timis, Tulcea.
Perdelele forestiere se vor planta pe o lungime totala de 1.082 kilometri, cu o suprafata de 3.458 hectare, din care 870 km de drumuri nationale cu o suprafata de plantatii de 2.738 hectare si 212 km de cai ferate, cu o suprafata de 720 hectare.
Realizarea plantatiilor va incepe in 2006 si va dura pina in 2011, iar activitatea de ingrijire a vegetatiei se va extinde pina in 2014.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii