Mergi la conţinutul principal

800.000 de euro, pentru un corp din cladirea teatrului

Primarul municipiului, Constantin Cibu, este hotarit sa inceapa negocierile pentru cumpararea corpului de cladire in care Teatrul "Maria Filotti" functioneaza acum in calitate de chirias. Chiar daca este nemultumit ca, mai nou, proprietarul si-a marit pretentiile anuntate initial cu 300.000 de euro, edilul-sef este convins ca achizitionarea imobilului este avantajoasa ca solutie pe termen lung, dat fiind ca proprietarul poate gasi oricind un alt cumparator pentru bucata din imobil pe care o detine, punind teatrul intr-o situatie foarte dificila. Primarul a explicat ca recentele comentarii ale unora, cu privire la faptul ca ar pregati un tun de sute de milioane de euro, prin cumpararea corpului de cladire sint departe de adevar, mai ales ca nu el, personal, ia aceasta hotarire, cu privire la achizitionarea corpului de cladire si suma care va fi platita, ci Consiliul Local Municipal: "La ora actuala noi platim drept chirie pentru acest corp de cladire 3.500 RON/luna. Este o cheltuiala suplimentara pentru bugetul local, nu ne asteptam ca in acest an sa devenim chiriasi, iar proprietarul ne-a facut o oferta de vinzare de 800.000 de euro, desi initial am discutat verbal de 500.000 de euro. Ulterior, in scris, proprietarul si-a manifestat dorinta de a incepe negocierile de la 800.000 de euro. Bineinteles ca reprezentantii Primariei vor discuta cu proprietarul, vor negocia, dar hotarirea definitiva nu o va lua primarul, ci Consiliul Local Municipal, care este singurul care va decide daca vom continua sa stam cu chirie acolo. Este un efort financiar deosebit, dar vom vedea cum vom gasi banii necesari. Este vorba sa platim in doua rate. Nu stiu daca vom reusi sa platim anul acesta intreaga suma, vom intra probabil luna viitoare cu hotarirea in plenul CLM si ce va hotari acesta, asta vom face. Eu consider ca este cazul sa cumparam imobilul, pentru ca se tulbura activitatea teatrului. Chiar daca acum avem inchiriata suprafata respectiva, nu este bine sa stai cu sabia lui Damocles deasupra capului si daca gaseste proprietarul un eventual cumparator, sa fim eliminati din acest imobil".
Primarul a precizat ca mai exista o problema, pe aceasta tema, cu libraria care functioneaza pe colt, la parterul imobilului in care se afla teatrul: "Cei de la librarie au acte de proprietate, dupa parerea mea, obtinute nejustificat, pentru ca face parte din corpul care a fost donat Primariei, dar vom reveni in instanta pentru acest lucru".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro