Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

8 Mai - Ziua Internationala a Crucii Rosii

Ieri, Ziua Internationala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii s-a desfasurat sub sloganul "asistenta universala prin voluntariat".
Pentru Filiala de Cruce Rosie din Braila, 8 Mai a fost un prilej de a face apel la populatie ca, pentru o zi, cetatenii sa devina voluntari, sa-si ofere serviciile in folosul societatii, fara a cere ceva in schimb.
Dupa cum ne-a informat Florica Focsa, directorul filialei judetene de Cruce Rosie, cei 50 de voluntari activi provin din rindul liceenilor sau al studentilor si raspund de fiecare data cu promptitudine la solicitari: se pregatesc pentru a interveni in caz de necesitate, incarca si descarca ajutoarele, le distribuie, fac colecta de fonduri. In plus, voluntarii de Cruce Rosie desfasoara actiuni de educatie pentru sanatate si demonstratii de prim-ajutor, participa la concursuri pentru verificarea cunostintelor teoretice si practice acumulate pentru acordarea primului ajutor calificat, ajuta familiile cu multi copii cu imbracaminte, incaltaminte si alimente.
"Cu ajutorul voluntarilor, carora le multumim pentru implicarea responsabila in activitatea desfasurata de Filiala de Cruce Rosie Braila, vom amplasa cortul pe platoul de linga Biblioteca Judeteana, vom lua tensiunea persoanelor interesate, vom face demonstratii de prim-ajutor si vom imparti pliante, prin care vom marca Ziua Crucii Rosii. Totodata, facem apel la salariatii din intreprinderile si institutiile brailene pentru dirijarea a 2 la suta din impozitul pe venit catre Crucea Rosie, pentru a ajuta persoanele aflate in dificultate", ne-a declarat, ieri, Florica Focsa.
Pina in prezent, Filiala de Cruce Rosie a distribuit ajutoare pentru 40 de familii sinistrate din judetul Braila: 24 in municipiu si 16 familii din Bertestii de Jos, care au fost afectate de inundatii, 3 case fiind nelocuibile in aceasta localitate. Pentru toate persoanele sinistrate, Filiala de Cruce Rosie a oferit saci de dormit, cearsafuri, imbracaminte si incaltaminte, detergenti si pachete igienice, conserve si cadite pentru copii.
"Facem colecta de fonduri pentru sinistratii din intreaga tara si cine doreste, poate sa doneze obiecte de imbracaminte si incaltaminte noi, alimente de baza - ulei, zahar, orez, conserve sau bani pentru sinistrati in contul Filialei de Cruce Rosie Braila: 2511A01.0.2591436.0048.ROL.1", a precizat Florica Focsa.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii