Mergi la conţinutul principal

735 solicitari de urgenta in 24 de ore

In ultimele 24 de ore, la Serviciul de Ambulanta Judetean, camera de garda si serviciile UPU ale unitatilor spitalicesti s-a inregistrat un numar record de solicitari: 735 de solicitari, in mare parte fiind vorba despre victime ale caniculei sau complicatii ale bolilor cronice din cauza temperaturilor sufocante. Din numarul total al cazurilor care au cerut ajutor de urgenta de la Ambulanta, 10 persoane au lesinat pe strada la orele prinzului. Aceasta este situatia transmisa, ieri, la ora 13.00 la Ministerul Sanatatii Publice, cit si la Prefectura Braila de Autoritatea de Sanatate Publica. Dr. Delia Rasnoveanu, director-adjunct al Autoritatii de Sanatate Publica, ne-a spus in acest sens ca, in judetul nostru, toate spitalele au pregatite camerele de garda sau UPU (Unitatea de Primire a Urgentelor) pentru situatii deosebite. Reamintim ca pe raza municipiului s-au amenajat 6 puncte de prim-ajutor in urmatoarele locatii: sediul D.M.P.S., pe strada Calarasi, la Comisia de evaluare pentru Persoanele cu Handicap de pe strada Iezerului, la blocul Renel, in Piata Halelor, Piata Vidin si Piata Radu Negru. In aceste locuri se poate acorda prim-ajutor de catre un asistent medical repartizat de ASP si ajutat de voluntari de la Crucea Rosie. In functie de necesitati, punctele pot fi mutate, daca se identifica alte locuri in care este mai mare nevoie de ele, a precizat dr. Delia Rasnoveanu.
Ultimele prognoze meteorologice indica faptul ca temperaturile ridicate, de peste 35 grade Celsius, ar putea persista in anumite zone pentru o perioada de inca 8-9 zile, pina pe 27 iulie, a anuntat, ieri, la Guvern, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. El nu a mentionat care sint zonele vizate, precizind ca acestea vor fi indicate astazi, daca noile prognoze vor confirma datele. Ministrul a aratat ca Administratia Nationala de Meteorologie a decis sa mentina codul portocaliu pentru 22 de judete, urmind ca astazi, in functie de noile prognoze, numarul acestora sa fie majorat sau redus.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu