Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

71.500 de salariati si 8.451 de someri

Numarul salariatilor braileni, estimat la sfirsitul lunii noiembrie 2005, era de 71.500 persoane, precizeaza Directia Regionala de Statistica Braila (DRS). Din totalul salariatilor, aproape 54% se regaseau in industrie si constructii, circa 40% in servicii si putin peste 6% in agricultura si silvicultura.
Potrivit DRS Braila - care citeaza Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca -, la sfirsitul lunii noiembrie, numarul somerilor inregistrati in tot judetul era de 8.451 persoane, cu 191 mai mult decit in luna octombrie 2005. Comparativ cu noiembrie 2004, numarul somerilor braileni inregistrati a fost mai mic cu aproape 3.000 de persoane, iar rata somajului cu 2,1% mai mica.
La aceeasi data, brailencele reprezentau doar 36,8% din totalul somerilor inregistrati la AJOFM, iar rata somajului pentru femei se situa sub media pe tara, ea fiind de 4,8%. Ponderea somerilor braileni in populatia stabila cu virste de 18 - 62 de ani, era, in luna noiembrie 2005, de 3,7%, egala cu cea inregistrata la nivel national, precizeaza sursa citata. Rata somajului pentru barbati atinsese 7,7%, ea fiind cu 1,5 procente mai mare decit media pe tara.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii