Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

7 aprilie - Ziua Mondiala a Sanatatii

Ziua Mondiala a Sanatatii este un eveniment organizat la scara mondiala de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. Incepind cu 1950, a fost marcata in fiecare an pe data de 7 aprilie, pentru a atrage atentia asupra aspectelor cheie globale de sanatate. Tema acestui an este securitatea sanitara internationala. Tema Zilei Mondiale a Sanatatii si a Raportului Sanatatii Mondiale 2007 a fost selectionata pentru a sublinia faptul ca, intr-o lume globalizata, aspectele privind sanatatea reprezinta provocari care merg dincolo de orice granita nationala si care au impact asupra sigurantei colective a persoanelor din intreaga lume. Printr-o colaborare strinsa intre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare, comunitatea internationala va fi mult mai bine pregatita sa faca fata problemelor cheie transfrontaliere de sanatate publica si la rindul ei sa contribuie la o lume mai sigura.
"Scopul Zilei Mondiale a Sanatatii 2007 este sa atraga atentia la scara mondiala asupra aspectelor securitatii sanitare internationale, sa angajeze nivelurile politice la nivel inalt in abordarea acestor aspecte, sa demonstreze faptul ca aspectele privind sanatatea sint strins legate de politicile nationale si internationale si de agendele de securitate", a precizat dr. Lucica Scutaru, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Braila. Potrivit sursei citate, amenintarile la adresa sanatatii nu cunosc frontiere; intr-o lume globalizata, epidemiile emergente traverseaza frontierele si ameninta securitatea colectiva, iar amenintarile la adresa sanatatii si securitatii se multiplica la o viteza nemaiintilnita pina in prezent. De aceea, fiecare tara trebuie sa investeasca in sanatate si sa isi construiasca si capacitatea de a preveni amenintarile noi sau deja existente prin intarirea sistemelor de sanatate publica. "Numai atunci putem construi un viitor mai sigur, iar Implementarea Regulamentelor Sanitare Internationale (IHR) din iunie 2007 va ajuta la construirea si intarirea mecanismelor eficiente pentru alerta si raspuns la nivel national si international in caz de epidemii", a mai spus dr. Lucica Scutaru, adaugind ca felicita toate cadrele medicale pentru deosebita daruire in slujba sanatatii brailenilor si, cu aceasta ocazie, le ureaza putere de munca in indeplinirea misiunii nobile de alinare a suferintelor provocate de boala.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii