Mergi la conţinutul principal

6.000 de posturi vacante pentru braileni

Agentii economici au oferit brailenilor in acest an aproximativ 6000 de locuri de munca. Dintre acestea, 74,7% au fost ocupate prin programul de ocupare a posturilor vacante. Numai 6% dintre posturi au fost pentru cei cu studii superioare si 14% pentru persoanele cu studii medii.
Oferta generoasa a fost pentru muncitorii calificati si pentru cei necalificati. Astfel, principalele ocupatii scoase la "bataie" au fost cele de mecanici si reparatori de masini agricole, constructori si montatori de structuri mecanice, confectioneri asamblori articole textile, vinzatori in magazine si piete, sudori si debitatori autogeni, soferi de autocamioane si masini de mare tonaj, agenti de paza, control, acces, ordine si interventie, zidari, dulgheri, brutari, cofetari, patiseri, magazineri, timplari, soferi de autoturisme si camionete, pavatori, asfaltatori, agenti comerciali, asistenti sociali, ospatari, barmani, coafeze, frizeri, cosmeticiene.
Potrivit raportului Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, 80% dintre posturile vacante au fost pentru persoanele calificate si necalificate. Printre prioritatile institutiei se numara: ocuparea fortei de munca in mediul rural, insertia pe piata fortei de munca a persoanelor de etnie roma, consolidarea capacitatii institutionale existente la nivel regional si local. Contractul - Angajament pentru realizarea Programului de ocupare a fortei de munca include, printre altele, cursuri de formare profesionala, incadrarea somerilor inainte de expirarea perioadei de somaj, incadrarea somerilor care au peste 45 de ani sau sint intretinatori unici de familie, stimularea mobilitatii fortei de munca, incadrarea persoanelor cu handicap, informare si consiliere profesionala. Reamintim ca in evidentele AJOFM figureaza circa 7000 de someri dintre care doar 1800 primesc indemnizatii. Nu mai putin de 2000 de someri sint persoane care au pina in 29 de ani, alti 2000 fiind cu virsta cuprinsa intre 30 si 39 de ani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro