Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

55 de minori in vizorul Directiei pentru Protectia Copilului

In anul care a trecut, Comisia pentru Protectia Copilului Braila a instituit masura supravegherii specializate pentru un numar de 55 copii, dupa cum a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, Alexandru Sculschi. Potrivit sursei citate, 32 dintre acestia au virsta sub 14 ani. Faptele pentru care li s-a intocmit dosar penal sint: furt si furt calificat, distrugere de bunuri, profanare de morminte, tainuire, conducere fara permis si vatamare corporala.
Alexandru Sculschi a subliniat ca rata infractionalitatii in rindul minorilor este destul de ridicata. Pe de alta parte, directorul DGASPC a afirmat ca exista, in evidenta DGASPC, 94 de copii ai strazii, care sint monitorizati de institutia pe care o conduce. Acesta a adaugat ca, pentru alti 19 minori urmeaza a se institui masura de supraveghere specializata, pentru furt si furt calificat. De asemenea, alti 10 minori se afla in evidenta DGASPC, ca urmare a participarii asistentilor sociali la audierea acestora de catre Parchet sau Politie, pentru furt si furt calificat, distrugere de bunuri, vagabondaj si tentativa de omor.
"In vederea prevenirii si combaterii acestui fenomen, DGASPC a elaborat un model de Conventie de parteneriat cu primariile din judetul Braila. De asemenea, este organizata Echipa intersectoriala locala pentru prevenirea si combaterea comportamentelor si tendintelor antisociale ale copiilor, avind ca membri reprezentanti ai DGASPC, Directiei de Asistenta Sociala, Inspectoratului Judetean de Politie, Inspectoratului Scolar Judetean si ai Serviciului de Protectie a Victimelor si Reintegrarea Sociala a Infractorilor de pe linga Tribunalul Braila", a mai declarat Alexandru Sculschi. Acesta a adaugat ca DGASPC a incheiat un protocol de cooperare cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, avind ca obiect desfasurarea de programe si actiuni comune pentru prevenirea consumului de droguri, alcool, tutun si a altor tipuri de dependente in rindul copiilor, tinerilor si adultilor, organizarea in comun de cursuri de pregatire pentru specialisti din domeniile juridic, asistenta sociala, psihologie si asistenta sociala, in scopul asigurarii personalului necesar in vederea derularii programelor initiate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii