Mergi la conţinutul principal

5 sfaturi pentru a prelungi durata de viață a bateriei telefonului dvs. Huawei

Bateria este una dintre caracteristicile importante ale smartphone-ului, deoarece fără baterie nimic altceva nu poate funcționa. Este, de asemenea, o specificație cheie, pe care utilizatorul o are în vedere atunci când cumpără un dispozitiv nou.

 

Cu îngrijirea și atenția zilnică adecvată, puteți crește durata de viață a bateriei telefonului sau smartphone-ului dvs. Huawei și puteți avea telefonul încărcat mai mult timp. Iată cele 5 sfaturi pentru utilizatori care vă ajută să prelungiți durata de viață a bateriei.

 

Top 5 sfaturi pentru a vă crește durata de viață a bateriei:

 

 • Respectați produsele originale

 • Evitați supraîncărcarea

 • Nici bateria prea descărcată nu este, de asemenea, bună

 • Acordați atenție controlului temperaturii

 • Utilizați modul de încărcare inteligentă

 

Să aruncăm o privire detaliată asupra acestor cinci puncte:

1. Respectați produsele originale

Utilizați întotdeauna încărcătoare originale pentru cea mai bună experiență, deoarece diferiți producători utilizează standarde de încărcare și metode de supraîncărcare diferite. Utilizarea unui încărcător de calitate slabă nu numai că duce la supraîncărcare, dar poate și să vă deterioreze smartphone-ul.

2. Evitați supraîncărcarea

O baterie este formată din doi electrozi (electrod pozitiv și electrod negativ) și un electrolit, dar dacă starea potențială ridicată continuă o perioadă lungă de timp, materialul catodului (electrodul pozitiv) se descompune încet pentru a elibera oxigen. Apoi în electrolitul se oxidează și se descompune pentru a produce dioxid de carbon gazos. Aceste reacții secundare sunt ireversibile și, cu utilizarea pe termen lung, materialul activ și electrolitul se uzează treptat și se deteriorează.

 

Ca urmare, bateria se deteriorează și ea în timp, afectând performanța în diferite moduri, cum ar fi o scădere a capacității de stocare a energiei electrice și o creștere a rezistenței interne. De aceea, vă recomandăm să nu încărcați complet bateria. Este sănătos să mențineți nivelul bateriei între 20% și 80%.

3. Nici bateria prea descărcată nu este, de asemenea, bună

Există mulți utilizatori care își încarcă telefoanele după ce sunt complet descărcate și oprite. De fapt, dacă utilizați această metodă pentru o lungă perioadă de timp, este posibil ca telefonul să funcționeze defectuos sau să nu pornească. Când nivelul bateriei este de aproximativ 20%, ar trebui să vă încărcați smartphone-ul. Dacă lăsați smartphone-ul neutilizat pentru o lungă perioadă de timp, încărcați-l la aproximativ 70%, depozitați-l și încărcați ocazional bateria.

4. Acordați atenție controlului temperaturii

Folosirea unui smartphone în timpul încărcării, în special a jocurilor, vizionării videoclipurilor, apelurilor etc. este o aplicație care consumă o cantitate mare de baterie, iar atunci când acestea se suprapun, temperatura smartphone-ului crește constant.

 

Dacă bateria este încărcată mult timp la o temperatură ridicată, reacția chimică din interiorul bateriei se va accelera, provocând o reacție laterală care perturbă parțial echilibrul chimic și, ca urmare, bateria se va deteriora.

 

Opriți software-ul pe care nu îl utilizați în fundal și nu utilizați smartphone-ul în timpul încărcării. În plus, încărcarea în timp ce stați în mașină, pe canapea, pe pernă sau încărcarea cu o carcasă pentru smartphone contrafăcută afectează eliberarea de căldură a bateriei.

5. Utilizați modul de încărcare inteligentă

Dacă conectați de multe ori smartphone-ul la încărcător înainte de culcare și îl lăsați pornit toată noaptea, activarea „modului de încărcare inteligentă” vă poate ajuta să vă protejați bateria.

 

După pornire, dacă lăsați AI-ul încorporat în sistem să învețe obiceiurile de încărcare ale smartphone-ului dvs. atunci când încărcați o anumită cantitate de energie pe timp de noapte, acesta se va opri automat și va evita starea în care bateria este încărcată mult timp. Când utilizatorul se trezește, bateria va fi încărcată 100%.

 

Cum se activează modul de încărcare inteligentă:

 

 • Deschideți Setările de pe telefonul smartphone

 • Apăsați pe Baterie și performanță

 • Atingeți Alte setări ale bateriei

 • Activați modul de încărcare inteligentă

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

 • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
 • Telefon: 0239-611053
 • Fax: 0239-611054
 • E-mail: redactie@obiectivbr.ro