5 ani şi 2 luni de puşcărie pentru Ghiţă Buricea | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

5 ani şi 2 luni de puşcărie pentru Ghiţă Buricea

pedeapsa dată ieri de magistraţii de la Judecătorie nu este însă definitivă, ei putând face apel în termen de 15 zile de la pronunţare

 

După un proces care a durat mai bine de 3 ani, magistraţii de la Judecătoria Brăila au dat sentinţa în cazul interlopilor din grupările "Caţali" şi "Buricea" care s-au încăierat în Palatul de Justiţie pe 15 decembrie 2006.

Astfel, Ghiţă Buricea, lider al grupării din Radu Negru, a primit 5 ani şi 2 luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii publice. Ceilalţi 10 indivizi implicaţi în scandalul de la Tribunal au primit pedepse între 3 ani şi 11 ani de închisoare, cea mai mică fiind cea primită de Vasile Tincu, zis "Şaolin" - 3 ani cu suspendare sub supraveghere, iar cea mai grea fiind cea primită de Costel Gheorghe, zis "Buric" - o pedeapsă rezultantă de 11 ani de puşcărie.

Ceilalţi opt interlopi implicaţi în acest caz au primit pedepse cuprinse între 5 şi 7 ani de închisoare. Mai mult, judecătorii i-au obligat pe cei 11 indivizi să plătească fiecare câte 5.000 de lei, cheltuieli judiciare.

Pedeapsa dată ieri de magistraţii de la Judecătorie nu este însă definitivă, ei putând face apel în termen de 15 zile de la pronunţare.

Deşi părtaşi la rândul lor la scandalul de la Tribunal, alţi doi interlopi au scăpat de sentinţa magistraţilor brăileni - Costică Buricea, pentru că e arestat în Spania, pentru omor, şi Adrian Bălan, deoarece a decedat în urmă cu câteva săptămâni.

Ce s-a întâmplat pe 15 decembrie 2006

Inculpaţii în dosarul "Scandal la Palatul de Justiţie", iniţial în număr de 13, au fost trimişi în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii şi ordinii publice. Potrivit dosarului penal, în dimineaţa zilei de 15 decembrie 2006, între orele 8.20 şi 8.33, la "112" au sosit nu mai puţin de 5 apeluri, în legătură cu declanşarea unui conflict de proporţii între grupările din Radu Negru şi Vărsătura, în incinta Palatului de Justiţie. Interlopii veniseră la procesul atacului din octombrie 2006 şi la cel de ultraj la şeful DPIR, comisarul Ştirbu, şi ajunseseră să se ia la bătaie. În afară de cei veniţi cu citaţie, mai erau în zonă vreo 80 de inşi, 35 dintre aceştia fiind audiaţi ulterior în calitate de martori. Interlopii s-au alergat prin tribunal, accesând etajele superioare şi dând buzna în biroul unei judecătoare, au spart geamurile de la uşile de acces, au blocat intrarea în Tribunal, au sărit unii la alţii cu arme albe şi au intrat în sălile de judecată, dând peste cap activitatea instituţiei. Zeci de martori audiaţi - inclusiv grefiere de la instanţă - au confirmat faptul că în scandal au fost implicaţi indivizi din ambele tabere, inclusiv fraţii Buricea. Cum, din ancheta desfăşurată, reieşea clar că, în încăierare, au fost folosite arme albe, pe 27 aprilie 2007, "mascaţii" au descins la domiciliile inculpaţilor şi învinuiţilor, reuşind să găsească săbii, cuţite şi chiar un paşaport falsificat, cu fotografia lui Costică Buricea, aparţinând unui anume "Vlad Răduţ". În afară de Costel Gheorghe, care l-a înjunghiat pe Vasile Tincu zis "Şaolin", niciunul dintre interlopi nu a recunoscut că a purtat cuţit sau sabie, în timpul scandalului din decembrie 2006. Interesant este faptul că, în ianuarie, respectiv martie 2008, Bălan, Soare şi Stamate şi-au retras plângerile formulate împotriva celor din gruparea "Buricea". A fost momentul în care interlopii din Radu Negru şi cei din Vărsătura s-au împăcat, retrăgându-şi reciproc acuzaţiile în toate dosarele importante aflate pe rolul instanţelor de judecată brăilene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro