Mergi la conţinutul principal

48 de detinuti au promovat in anul scolar 2007 - 2008

Persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului Braila au posibilitatea de a se scolariza sau a-si continua studiile incepute inainte de a fi condamnate, chiar daca se afla in spatele gratiilor.
Astfel, in anul scolar trecut, au fost inscrisi 50 de detinuti la toate formele de invatamant, din care au promovat 48. In acest an scolar, 2008 - 2009, s-au inscris 72 de persoane private de libertate, care urmeaza cursurile primului semestru, la toate formele de invatamant, respectiv primar, gimnazial si liceal. De asemenea, o persoana privata de libertate frecventeaza cursurile invatamantului universitar, forma la distanta.
Pe de alta parte, tot in incinta Penitenciarului, detinutii se pot califica in diverse meserii, ceea ce le va fi de folos atunci cand vor fi in libertate. In anul 2008, au fost derulate si finalizate 2 cursuri de calificare profesionala a unui numar de 28 de persoane private de libertate, in meseriile de lucrator in constructii si frizer. De asemenea a fost organizat si un curs de initiere in meseria de crescator ingrijitor animale a unui numar de 14 detinuti, activitate desfasurata in parteneriat cu Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, Scoala Romana de Afaceri si Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor din Calarasi. Finalizarea acestor cursuri a constat in examen teoretic si practic, sustinut de participanti in fata unei comisii. Activitatea de calificare a fost organizata in functie de nevoile si nivelul de pregatire al persoanelor private de libertate. Anul trecut, detinutii au avut parte si de 13 iesiri in comunitate in scopul dezvoltarii si incurajarii comportamentelor prosociale, acestea constand in vizionarea unor piese de teatru, expozitii, vizitarea unor obiective turistice, lacase de cult sau a unor societati comerciale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu