Mergi la conţinutul principal

4,5 milioane de euro pentru ca brăilenii din Vidin, Pisc, Progresul şi Brăiliţa să scape de noroaie

• este cea mai mare investiţie făcută vreodată la Brăila pentru asfaltarea unor străzi din cartiere periferice, potrivit primarului Marian Dragomir • contractul de execuţie a fost câştigat de o asociere de firme bucureştene, iar lucrările ar urma să înceapă în primăvara anului viitor • în prezent, sunt în curs de derulare contracte pentru asfaltări în toate celelalte cartiere mărginaşe: Chercea, Lacu Dulce, Radu Negru, Viziru • ultimele care vor intra la asfaltare, abia din 2020 sunt străzile din Comorofca, Islaz şi Catanga

 

Sărbătorile de iarnă vin cu veşti bune pentru locatarii cartierelor Vidin, Pisc, Brăiliţa şi Progresul: Primăria Brăila a semnat, joi, 20 decembrie, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanţare a lucrărilor de asfaltare a peste 12 kilometri de străzi din aceste cartiere. Mai exact, se vor face lucrări de modernizare complete, asfaltându-se atât partea carosabilă - care în prezent este pietruită - cât şi trotuarele. De asemenea, vor fi refăcute şi spaţiile verzi. Bugetul alocat de la Guvern pentru acest proiect se ridică la 4,5 milioane de euro, în jur de 20,7 milioane de lei la cursul actual. Potrivit primarului Marian Dragomir, vorbim despre cea mai mare investiţie în modernizarea unor străzi din cartierele periferice ale municipiului.

Licitaţia pentru executarea lucrărilor a fost câştigată de asocierea de firme bucureştene “Dalex Grup” SRL - “Metabet CF” SA - “Protelco” SA. Primarul Dragomir a anunţat că a fost emis încă din data de 10 decembrie ordinul de începere a proiectului tehnic, iar lucrările propriu-zise vor fi demarate în primăvara anului viitor.

“După finalizarea acestui proiect, nu va mai rămâne nicio stradă neasfaltată, de la pod Brăiliţa până la marginea municipiului”, ne-a declarat primarul Dragomir.

După cum se ştie, Primăria a demarat deja lucrări de asfaltare a străzilor din alte cartiere periferice. În primăvara acestui an, a început asfaltarea unui lot de străzi din cartierul Chercea. Lucrările sunt într-un stadiu avansat şi sunt şanse mari să fie terminate în primăvara anului viitor, aşa cum se prevede în contract. Contractul a fost câştigat de firma gălăţeană Tancrad, care şi-a luat angajamentul să asfalteze 35 de străzi, în lungime totală de circa 10 kilometri, contra sumei de 15.470.056,41 lei cu TVA. În Chercea vor mai rămâne, totuşi, mai multe străzi sau porţiuni de stradă neasfaltate. Acestea ar putea intra în lucru abia în 2020, la pachet cu străzile din cartierele Comorofca, Islaz şi Catanga. Pentru acest proiect abia urmează să fie în demarate formalităţile pentru proiectare şi desemnarea unui constructor printr-o licitaţie publică, aspecte ce s-ar putea întinde pe toată durata anului viitor. 

Un cartier mai norocos, pentru care s-au terminat deja formalităţile birocratice şi s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor, este Lacu Dulce. În urmă cu câteva săptămâni, licitaţia pentru acest proiect a fost finalizată, fiind câştigată de  “Hidro Salt B 92” Bucureşti ca executant al lucrărilor, în parteneriat cu “Build Way Design”, tot din Bucureşti, pe parte de proiectare. Preţul de adjudecare a fost de 15.362.826 lei cu tot cu TVA, pentru asfaltarea a 33 de străzi, în lungime totală de 10 kilometri.

Pentru Lacu Dulce, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis de Primărie în prima parte a lunii noiembrie şi se spera ca, până la sfârşitul anului, să fie finalizate cam trei străzi, din totalul celor 33, urmând ca restul să fie asfaltate începând din primăvara anului viitor. Constructorul nu s-a ţinut, însă, de promisiune, demarând lucrările abia în decembrie, cu puţin timp înainte de a se răci vremea, astfel că nu a mai apucat să asfalteze cele trei străzi despre care s-a discutat iniţial.

Primăria a mai alocat, anul acesta, circa 11,5 milioane de lei de la bugetul local şi pentru asfaltarea a circa 9 kilometri de străzi, din cartierele Radu Negru, Viziru, Buzăului şi Călăraşi IV, astfel încât nici în această zonă a oraşului să nu mai existe străzi fără asfalt. Contractul de execuţie a fost câştigat de firma “Tancrad”, iar Primăria a emis ordinul de începere a lucrărilor pe 6 noiembrie a.c. Până acum, însă, s-a lucrat doar la înlocuirea bordurilor de pe strada Chişinăului.

 

Ce străzi urmează să fie asfaltate în Vidin, Pisc, Brăiliţa şi Progresul

 

Revenind la contractul de finanţare semnat în urmă cu două zile de Primăria Brăila, pentru asfaltarea străzilor din cartierele Vidin, Pisc, Brăiliţa şi Progresul, a fost publicată şi o listă cu străzile ce urmează să fie modernizate. Acestea sunt următoarele:

- str. Alexandru Davilla între str. Iezerului şi str. Gheorghe Munteanu Murgoci;

- str. Andrei Cocoş între str. Viilor şi str. Valea Călugărească;

- str. Arieşului între str. Timiş şi str. Gheorghe Munteanu Murgoci;

- str. Arinului între str. Pictor Isser şi str. Iezerului;

- str. Bârsei între str. Pictor Isser şi str. Iezerului;

- str. Bujorului între str. Arţarului şi str. Garofiţei;

- str. Busuiocului între str. Mircea Mălăeru şi str. Dobrogei;

- str. Cernei între str. Timiş şi str. Gheorghe Munteanu Murgoci;

- str. Cimbrişor între str. Reşiţa şi str. Gheorghe Munteanu Murgoci;

- str. Crişanei între str. Dumbrava Roşie şi str. George Cavadia;

- str. Dobrogei între str. Mircea Mălăeru şi str. Busuiocului;

- str. Dumbrava Roşie (tronson 1) între str. Arieşului şi str. Mircea Mălăeru;

- str. Dumbrava Roşie (tronson 2) între str. Mircea Mălăeru şi Vadul Ghecetului;

- str. Eroilor între str. Matei Basarab şi str. Reşiţa;

- fund. Crângului între str. Dumbrava Roşie şi lim. proprietate privată;

- fund. Eroilor 1 între str. Eroilor şi lim. proprietate privată;

- fund. Eroilor 2 între str. Eroilor şi lim. proprietate privată;

- fund. Gheorghe Munteanu Murgoci între str. Gheorghe Munteanu Murgoci şi lim. proprietate privată;

- str. Garofiţei între str. Cucului şi str. Dudului;

- str. George Cavadia între str. Viilor colţ cu Crişanei şi str. Viilor;

- str. Gheorghe Munteanu Murgoci între str. Valea Călugărească şi str. Reşiţa (râpă);

- str. Grindului între str. Arţarului şi str. Cucului;

- str. Iezerului între str. Eroilor şi lim. zona asfaltată între str. Ulmului şi str. Târgovişte;

- str. Inului între str. Arţarului şi str. Dudului;

- str. Jderului (tronson 1) între str. Arţarului şi str. Bujorului;

- str. Jderului (tronson 2) între str. Bujorului şi str. Dudului;

- str. Mihai Viteazu între str. Eroilor şi str. Ulmului;

- str. Pictor Isser între str. Eroilor şi str. Ulmului;

- str. Reşiţa între str. Cernei şi str. Eroilor – râpă;

- str. Rovinari între str. Iezerului şi str. Reşiţa;

- str. Timiş între str. Mircea Mălăeru şi str. Cernei;

- str. Valea Călugărească între str. Mircea cel Mare şi str. George Cavadia;

- str. Viilor între str. Mircea Mălăeru şi str. Cezar Petrescu;

- str. Walter Mărăcineanu între str. Timiş şi str. Dumbrava Roşie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro