Mergi la conţinutul principal

4.3.1... A inceput rebranduirea!

4 zile, 3 module, 1 concluzie. S-a dat startul proiectului de refacere a orasului Braila "Rebranding Braila" organizat de Primaria Municipiului Braila si UGIR Braila. Astfel, la aceste dezbateri au acceptat sa participe persoane din diferite domenii: politic, cultural, economic, educational, mass-media etc. Se vor confrunta pe cele 6 teme, pe parcursul celor 4 zile, braileni precum: Dan Chisu, Sofia Klarsfeld, Emily O'Hara, Ioan Constantin Munteanu, Maria Cogalniceanu, Maria Puscaciu, Iulian Danielescu, Veronica Dobrin, Iulian Zamfir, Viorel Mortu, Doinita Ciocan, alaturi de directori de institutii, oameni de afaceri, elevi si studenti. Dezbaterile prilejuite de acest eveniment pun fata in fata elevi si studenti reprezentind noua generatie, cu personalitati din politica, cultura ori din lumea afacerilor.
"Ceea ce incearca acest simpozion sa realizeze este sa schimbe parerea scepticilor ce nu cred ca orasul Braila isi poate redobindi identitatea, demonstrind ca se poate investi in Braila si se pot dezvolta diferite ramuri ale societatii", declara organizatorii.

Scepticism sau optimism. Totul se rezuma la oameni

In schimb, brailenii sint cei care au ultimul cuvint. Fiind intrebati ce parere au despre o posibila schimbare a orasului ca urmare a concluziilor luate dupa dezbateri, acestia au avut pareri impartite.
Marina Preda, eleva: "Este un oras terminat. Aici nu se mai poate face nimic. Nu e nimeni care sa investeasca. Din punctul meu de vedere, ca eleva, nu am unde sa merg. Exista doar un strand si 2-3 cluburi".
Gheorghe Gabriela - asistent medical: "Eu inca mai am speranta ca se poate indrepta ceva. Brailenii incep incet-incet sa fie mai harnici si mai atenti cu lucrurile din jurul lor. Eu sper ca proiectul sa dea rezultate".
Nechita Ioan - pensionar: "Primul lucru care ar trebui rezolvat se refera la locurile de munca. Sint multi tineri care cauta disperati locuri de munca. Aleg sa plece in strainatate. Fara oameni nu se poate face nimic. Dar observ schimbari incepind cu noua conducere. Ar trebui sa se insiste pe cultura si sport. Acestea au fost punctele forte ale Brailei. Dar daca nu ai oameni care sa le sustina, nu se poate face nimic. Totul depinde de educatie si de respectul fata de locul in care traiesti."
Banica Laura - asistent farmacist: "Este greu sa lucrezi cu oamenii din ziua de azi. Este vina noastra ca s-a ajuns aici. Vina tuturor. Poate proiectele acestea vor fi de durata, dar nu vor fi pastrate in forma lor initiala. Toti distrugem si nu sintem capabili sa oferim o buna educatie sau sa le atragem atentia celor care afecteaza imaginea orasului."
Maria Rasnoveanu - pensionar: "Sint totusi sceptica cu privire la acest proiect. Chiar daca initiativele vor fi la nivel inalt, ce ne facem, cu lumea de toata ziua care in fata noastra arunca si doboara. Imi este si frica sa le atrag atentia. Totul se rezuma la oameni."

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu