Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

36.000 de pasari ucise in doua saptamini

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila a intocmit, pina ieri, 34.124 de dosare pentru pasarile eutanasiate si incinerate in primele patru focare de gripa aviara confirmate in judetul Braila. Tot pina ieri, reprezentantii DADR au acordat proprietarilor despagubiri in valoare de 7,25 miliarde de lei, pentru un numar de 30.124 pasari.
Cifrele finale arata ca la Scarlatesti au fost ucise, in 334 de gospodarii, 11.883 de pasari, integral despagubite. Pentru ele taranii au primit 2,8 miliarde de lei.
La Bumbacari, au fost ucise, in 20 de gospodarii, 1.140 pasari, integral despagubite, cu o valoare de 285 milioane de lei.
La Dudescu, au fost ucise, in 251 de gospodarii, 6.784 de pasari. Si aici intregul efectiv a fost despagubit, valoarea despagubirilor fiind de 1,7 miliarde de lei.
La Ciocile, au fost ucise, in 690 de gospodarii, 14.318 pasari. Din acestea au fost despagubite 10.343 de capete, cu o valoare de 2,4 miliarde de lei. La Ciocile, actiunea continua.
In ultimul focar depistat, Zavoaia, specialistii DADR lucreaza inca la intocmirea dosarelor, pina ieri, in aceasta localitate nefiind efectuata nici o plata. Reamintim ca la Zavoaia, joi, au fost ucise si incinerate 1.583 de pasari, din 45 de gospodarii. Ieri, la actiunea de periere a perimetrului in care fost depistata boala au mai fost prinse inca 160 de capete. Localitatea este in carantina de gradul I,dar pentru ca focarul a fost limitat intr-o zona marginasa a satului, veterinarii nu au mai recurs la masura drastica de decimare a intregului efectiv. In localitate au fost aduse laboratoare mobile si echipe complexe de specialisti care supravegheaza intens starea de sanatate a pasarilor. "Specialistii nostri merg din curte in curte si acolo unde pasarile dau semne clinice de boala fac teste imunocromatografice. Astazi (ieri - n.r.) au fost efectuate 15 asemenea teste, dar nu avem nici o suspiciune" a precizat Liliana Stefanu, director executiv al Directiei Sanitar Veterinare Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii