Mergi la conţinutul principal

36.000 de pasari ucise in doua saptamini

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila a intocmit, pina ieri, 34.124 de dosare pentru pasarile eutanasiate si incinerate in primele patru focare de gripa aviara confirmate in judetul Braila. Tot pina ieri, reprezentantii DADR au acordat proprietarilor despagubiri in valoare de 7,25 miliarde de lei, pentru un numar de 30.124 pasari.
Cifrele finale arata ca la Scarlatesti au fost ucise, in 334 de gospodarii, 11.883 de pasari, integral despagubite. Pentru ele taranii au primit 2,8 miliarde de lei.
La Bumbacari, au fost ucise, in 20 de gospodarii, 1.140 pasari, integral despagubite, cu o valoare de 285 milioane de lei.
La Dudescu, au fost ucise, in 251 de gospodarii, 6.784 de pasari. Si aici intregul efectiv a fost despagubit, valoarea despagubirilor fiind de 1,7 miliarde de lei.
La Ciocile, au fost ucise, in 690 de gospodarii, 14.318 pasari. Din acestea au fost despagubite 10.343 de capete, cu o valoare de 2,4 miliarde de lei. La Ciocile, actiunea continua.
In ultimul focar depistat, Zavoaia, specialistii DADR lucreaza inca la intocmirea dosarelor, pina ieri, in aceasta localitate nefiind efectuata nici o plata. Reamintim ca la Zavoaia, joi, au fost ucise si incinerate 1.583 de pasari, din 45 de gospodarii. Ieri, la actiunea de periere a perimetrului in care fost depistata boala au mai fost prinse inca 160 de capete. Localitatea este in carantina de gradul I,dar pentru ca focarul a fost limitat intr-o zona marginasa a satului, veterinarii nu au mai recurs la masura drastica de decimare a intregului efectiv. In localitate au fost aduse laboratoare mobile si echipe complexe de specialisti care supravegheaza intens starea de sanatate a pasarilor. "Specialistii nostri merg din curte in curte si acolo unde pasarile dau semne clinice de boala fac teste imunocromatografice. Astazi (ieri - n.r.) au fost efectuate 15 asemenea teste, dar nu avem nici o suspiciune" a precizat Liliana Stefanu, director executiv al Directiei Sanitar Veterinare Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro