Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

32 de braileni au fost dusi cu presul in strainatate

Mirajul unui loc de munca bine platit in strainatate continua sa faca victime si la Braila. Politia si Parchetul de pe linga Judecatorie au definitivat, ieri, cercetarile in cazul unui individ din judetul Tulcea, care si-a batut joc de zeci de braileni, promitindu-le locuri de munca in strainatate, inclusiv in mult-rivnita Legiune Straina. George Xantos, 21 de ani, a fost dat de gol tot de un brailean, la timp, altfel cine stie cite victime ar fi mai facut. El a fost trimis in judecata, insa in lipsa, pentru ca "s-a dat la fund", imediat ce a aflat ca este cercetat pentru inselaciune. Oamenii legii l-au cautat in localitatea de bastina - comuna Cerna, judetul Tulcea -, la Starea Civila, ca sa vada daca nu e decedat, precum si in toate penitenciarele din Romania. Nici urma de George Xantos. Procurorii cred ca se ascunde undeva in Spania sau Italia.

Cum sa faci bani dintr-o minciuna gogonata

Totul a inceput in urma cu doi ani, cind administratorul SC "Komodore Serv" SRL Braila, Corneliu C., a raspuns unei oferte lansate pe Internet de asa-numita SC "Termofit" SRL Brasov, patronata de "Munteanu George", firma ce oferea la discretie locuri de munca in strainatate. Intrucit avea deja o baza de date cu persoane care solicitau locuri de munca in afara tarii, patronul brailean, de buna credinta, a intocmit 32 de dosare pentru tot atitia solicitanti si l-a contactat pe "Munteanu", prin e-mail si telefon. In urma discutiilor purtate, patronul brasovean a solicitat suma de 170 de lei pentru fiecare solicitant, "in vederea intocmirii documentelor necesare plecarii in strainatate". In acest scop, cel care pretindea ca este administratorul SC "Termofit" SRL Brasov i-a comunicat lui Corneliu C. un numar de cont bancar deschis la Bancpost - Sucursala Braila, deschis pe numele "Xantos George". Numarul de cont a fost transmis tuturor celor 32 de solicitanti, fiecare platind cite 170 de lei, fara sa fi existat vreun contact al lor cu enigmaticul administrator al firmei brasovene. Tot prin intermediul e-mailului si al telefonului, Corneliu C. i-a solicitat lui "Munteanu George" sa-i puna la dispozitie elementele de identificare ale firmei pe care o administreaza, ca sa se convinga de seriozitatea ofertelor. Acest lucru nu s-a intimplat, insa, pentru ca, o perioada de timp, respectivul n-a mai putut fi contactat. Cind a fost contactat din nou, "Munteanu" a afirmat ca "a fost plecat in strainatate". Modul in care "s-a fofilat" i-a trezit suspiciuni braileanului. Consultind mai multe anunturi plasate pe site-ul www.locuridemunca.ro, Corneliu C. a descoperit cu surprindere o oferta de recrutare pentru vestita Legiune Straina, in cadrul careia era mentionat acelasi cont bancar, deschis pe numele de "Xantos George". Ca sa vada daca nu cumva este vorba de aceeasi persoana care oferise locuri de munca in numele SC "Termofit" SRL Brasov, braileanul l-a contactat pe individ prin intermediul unei terte persoane, spunind ca este interesat de Legiune. El a reusit sa stabileasca o intilnire cu "Munteanu" la Galati, insa nu a mers de unul singur, ci impreuna cu trei amici. Prins cu mita-n sac, George Xantos, alias "Munteanu George", a recunoscut ca s-a folosit de un nume fictiv si de o firma-fantoma, ca sa-i pacaleasca pe cei ce vor sa munceasca "afara". Luat la bani marunti pe strada Brailei, in dreptul magazinului "Proclima", mincinosul a fost silit sa arate cartea de identitate si sa inapoieze banii pe care i-a luat de la cei 32 de solicitanti - in total 5.700 de lei noi. Totodata, braileanul l-a pus sa semneze un act scris de mina, act pe care l-au semnat si cei trei amici, deveniti martori ad-hoc. Mai trebuie precizat faptul ca George Xantos a fost audiat o singura data la politie, dupa care n-a mai fost de gasit, cu toate eforturile anchetatorilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii