Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

31 mai - data limita pentru asigurarea culturilor de primavara

Producatorii agricoli care doresc sa beneficieze de prevederile Legii 381/2002, privind acordarea de despagubiri in caz de calamitati naturale, mai au timp sa incheie polite de asigurare a culturilor agricole pina la sfirsitul acestei luni. Conform legii, beneficiaza de aceste despagubiri doar fermierii ale caror culturi sint asigurate la una din societatile de asigurare agreate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). In plus, pentru prima data anul acesta si acordarea de subventii este conditionata de incheierea politei de asigurare, cerinta prevazuta de OUG nr. 20/2006, privind acordarea de subventii in sectorul vegetal.
Tot pentru prima data, anul acesta agricol, statul acorda ajutoare financiare consistente pentru asigurarea anumitor culturi considerate strategice de oficialii MAPDR, cum ar fi floarea-soarelui, soia, sfecla de zahar, rodul viilor sau al pomilor. Pentru aceste culturi subventia este de 50% din valoarea politei de asigurare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii