Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

300 miliarde de lei - atit considera conducerea ADS ca are de primit de la Culita Tarita

Directorul Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Barna Tanczos, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca institutia pe care o conduce are de recuperat de la firma "TCE 3 Brazi" SRL Piatra Neamt, a fostului deputat PSD, Culita Tarita, arendasul din Insula Mare a Brailei (IMB), suma de 30 milioane RON (300 miliarde de lei vechi).
Totodata, Tanczos a precizat ca pe parcursul anului trecut "TCE 3 Brazi" a platit redeventa de peste 4 milioane RON (40 miliarde de lei vechi), dar ca suma va fi luata in calcul in momentul in care actiunile in instanta vor fi solutionate.
Directorul ADS a reamintit ca institutia sa are pe rol mai multe procese cu arendasul din IMB, printre care cele care vizeaza anularea contractului de arenda si atribuirea directa a terenului.
In cadrul aceleiasi conferinte, Barna Tanczos a recunoscut ca, la nivelul intregii activitati a ADS, nu se poate recupera decit o treime din creante, intrucit sansele de cistig in procesele aflate in desfasurare sint reduse, iar o parte din firmele cu datorii au fost radiate.
"Avem sanse sa recuperam doar aproximativ 120 milioane RON dintr-un total de circa 345 de milioane RON", a afirmat seful ADS.
O mare parte din valoarea totala a datoriilor sint sume pe care ADS trebuie sa le recupereze de la societati cu care se afla in litigiu, institutia avind pe rol peste 1.300 de procese.
De asemenea, circa 90 milioane RON reprezinta valoarea unor contracte in cazul carora au fost gasite nereguli in ceea ce priveste incheierea acestora.
ADS a trimis anul trecut 591 de somatii de plata pentru recuperarea a circa 200 milioane RON, fiind blocate conturile a 430 de societati. Valoarea sumelor incasate de ADS in aceste cazuri este insa foarte mica, doar 4 milioane RON, ceea ce a determinat conducerea institutiei sa treaca la identificarea unor bunuri executabile. "Chiar si in aceasta situatie, pentru un numar de 115 contracte sansele de recuperare a sumelor sint reduse, deoarece este vorba de fime care s-au desfiintat sau asociatii ale salariatilor care nu au un patrimoniu propriu", a precizat Barna.
Anul trecut, ADS a incasat 55,5 milioane RON, din care 23,5 milioane reprezinta datorii acumulate in perioada 2000-2004. In acelasi timp, valoarea redeventelor incasate a fost de 38,2 milioane RON.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii