Mergi la conţinutul principal

300 de elevi brăileni au fost prezenți la faza județeană a Olimpiadei de Religie

* evenimentul a avut loc weekendul trecut, la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” * prezent la Brăila, ierarhul Dunării de Jos i-a încurajat și i-a binecuvântat pe elevi, fiind primit cu pâine și sare, după datina străbună * primii opt clasați vor participa la etapa națională a Olimpiadei de Religie, care se va desfășura în luna aprilie, la Deva, pentru elevii de gimnaziu, și la Arad, pentru elevii de liceu

 

 

 

Sâmbătă, 18 martie, s-a desfășurat Olimpiada de Religie în județele Brăila și Galați. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratele Școlare Județene, în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, iar probele de concurs au fost stabilite pentru elevii de la clasele de gimnaziu și pentru cei de la clasele de liceu, cu alocarea unui timp de 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur, „Olimpiada județeană de Religie constituie un bun prilej de a evidenția activitățile elevilor și participarea activă a lor la disciplina Religie, precum și implicarea exemplară a profesorilor de specialitate în procesul didactic și instructiv-educativ”.

Dacă, la Galați, au fost însciși la faza județeană a Olimpiadei de Religie 400 de elevi (evenimentul fiind organizat la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei”), la Brăila au participat circa 300 de elevi de gimnaziu și de liceu, din municipiu și județ, care au fost bincuvântați și încurajați de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Ierarhul a fost primit la Liceul „Nicolae Iorga” cu pâine și sare, după datina străbună.

La Brăila, gazda concursului a fost Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”. Ajuns în mijlocul profesorilor și elevilor, chiriarhul Dunării de Jos a trecut pe la sălile de concurs pentru a-i încuraja pe tinerii participanți și pentru a le oferi acestora cărți de rugăciune, iconițe, diploma „Campionii luminoși ai credinței” și alte daruri. La eveniment, împreună cu Arhipăstorul Dunării de Jos, în ambele județe ale Eparhiei Dunării de Jos, au fost prezenți cei doi inspectori de la disciplina Religie, slujitori din administrația eparhială și preoții protoierei de la Galați și Brăila”, a precizat pr. Rareș Bucur.

Subiectele pe care elevii le-au tratat au fost elaborate de către o comisie de profesori metodiști, pe baza programei anuale de studiu. Ele au vizat atât conținutul disciplinei Religie, pentru nivelele de clasă V-XII, dar au avut și menirea de a pune în valoare capacitățile de creativitate, sinteză și actualizare, în contextul societății moderne, privind cunoștințele dobândite de elevi la disciplina Religie, a mai precizat sursa citată.

Comisiile de evaluare au fost alcătuite, conform Metodologiei, din profesori de Religie cu gradele didactice I și II în învățământ. Primii opt clasați, din fiecare județ, vor participa la etapa națională a Olimpiadei de Religie, care se va desfășura în luna aprilie, la Deva, județul Hunedoara, pentru elevii de gimnaziu, și la Arad, pentru elevii de liceu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro