Mergi la conţinutul principal

25 de restaurante şi pub-uri din Brăila, verificate de poliţiştii locali

Poliţia Locală Brăila a verificat, de la începutul acestei săptămâni, 25 de restaurante şi pub-uri din municipiu, care îşi desfăşoară activitatea atât ziua cât şi noaptea. Au fost verificate autorizaţiile, respectiv avizele de funcţionare emise de Primăria Municipiului Brăila, în baza Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 381/2009. Au fost găsite cu nereguli şase unităţi, care au fost amendate cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 lei.
Pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare au fost sancţionate cu câte 2.000 lei SC "Pactaronic" SRL, cu punct de lucru pe Str. Mihai Eminescu, nr. 56 - construcţia Bar Rubin şi SC "Lecker" SRL, punct de lucru pe Str. Mihai Eminescu, nr. 24.
Pentru neavizarea autorizaţiei de funcţionare au fost amendate, tot cu câte 2.000 lei, firmele SC "Crisamy Tour" SRL, cu punct de lucru pe Str. Aleea Cinematografului, nr. 5 şi SC "Sunrise" SRL, cu punct de lucru pe Str. Faţa Portului, colţ cu Str. Danubiului.
Neavizarea avizului de funcţionare le-a adus sancţiuni de câte 1.000 lei firmelor "Ballgrandfest" SRL, punct de lucru pe B-dul Independenţei, nr. 57, şi "Germano Prod" SRL, punct de lucru pe Str. Independenţei, nr. 6.
După cum se ştie, ca urmare a tragediei soldate cu numeroşi morţi şi răniţi din clubul bucureştean Colectiv, autorităţile brăilene au declanşat o amplă acţiune de control în toate locaţiile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul alimentaţiei publice şi al organizării de discoteci şi concerte. Pe lângă Poliţia Locală, mai fac verificări şi inspectorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei Naţionale şi Jandarmeriei. Pompierii urmăresc gradul de respectare a normelor privind prevenirea şi stingerea incendiilor. Rezultatele controalelor urmează să fie date publicităţii şi de ISU Brăila, în perioada următoare.

"Legislaţia trebuie modificată, pentru că este prost făcută şi neadaptată la situaţii reale, actuale"

În contextul amplei acţiuni de control ce vizează numeroşi agenţi economici din municipiu şi judeţ, conducerea Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Brăila consideră că e momentul să se intervină şi asupra legislaţiei ce reglementează activităţile din domeniu. "Orice operator economic, indiferent de obiectul de activitate, trebuie să respecte legislaţia în vigoare. Punct! Nefericitul incident din Clubul Colectiv Bucureşti a dovedit că, totuşi, legislaţia trebuie modificată, pentru că este prost făcută şi neadaptată la situaţii reale, actuale. Ar trebui umblat la partea cu autorizarea unor activităţi cu risc, iar asta pe tipuri distincte de activităţi. Este clar că nu poţi face club într-un subsol care a fost înainte, de exemplu, cramă de vinuri, din motive evidente, ce ţin de condiţiile minime la riscul de foc. Mai precis, nu cred că astfel de spaţii au cel puţin 2 ieşiri, aşa cum cere legislaţia. Ar trebui ca administratorii să fie mult mai atenţi şi la materialele folosite la amenajarea, antifonarea şi decorarea spaţiilor, în sensul de a folosi materiale tratate ignifug şi să reziste tentaţiei de a face economii folosind materiale mai ieftine, dar de calitate îndoielnică. Nu în ultimul rând, cei cu competenţe de control ar trebui să nu treacă acum în extrema vânătorii de vrăjitoare ci, mai degrabă, după control să lase un plan de măsuri cu termen scurt de conformare, la finalul căruia să revină şi abia atunci să sancţioneze pe cei care nu respectă măsurile dispuse", a declarat Ştefan Fusea, preşedintele CCIA Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro