25 de elevi braileni au fost admisi in scolile militare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

25 de elevi braileni au fost admisi in scolile militare

Candidatii braileni au facut o figura frumoasa la concursurile de admitere in institutiile militare de invatamint, numarul admisilor fiind sensibil mai mare in sesiunea de examene 2007, fata de cea din 2006. Iar asta in conditiile unei concurente acerbe. De exemplu, la Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza au fost admisi 11 braileni, fata de 9 anul trecut. Dintre cei 11, cea mai mare nota a fost obtinuta de o fata, Diana Oancea, 9,77, dar, chiar si cu aceasta medie, braileanca noastra a fost doar a noua intrata. La academiile militare, Braila a avut 7 admisi, fata de 5 in 2006. Cite un absolvent al liceelor "G. Vilsan"- Faurei, "Mihail Sebastian" si "Nicolae Iorga" vor urma cursurile Academiei Fortelor Terestre din Sibiu. La Academia Navala din Constanta au intrat tot trei absolventi de liceu braileni, de la "Mihail Sebastian", "Murgoci" si "Cerna", iar la Academia Tehnica Militara avem un absolvent in persoana lui Sorin Ciobotaru, acesta obtinind si cea mai mare medie de admitere - 9,95.
La scolile de maistri militari, Braila a avut 7 admisi, dintre care 2 la Scoala Militara de Maistri si Subofiteri a Fortelor Terestre, din Pitesti, si 5 la Scoala Militara de Maistri a Fortelor Navale din Constanta.
Pe filiera indirecta au intrat, la ofiteri, 11 braileni, absolventi ai invatamintului superior civil. Totodata, tot pe filiera indirecta, au fost admisi 50 de candidati braileni proveniti din rindul soldatilor si gradatilor voluntari, la Scoala Militara de Maistri si Subofiteri Pitesti.
Locotenent colonelul Valeriu Buzatu, seful Biroului de Informare Recrutare Braila a declarat ca, la intocmirea dosarelor de candidat, s-a incercat atragerea celor mai buni dintre elevi, explicindu-li-se celor cu rezultate slabe la invatatura ca nu are rost sa se prezinte la examen, daca nu se pregatesc suficient. "I-am chemat, in special, pe elevii de gimnaziu, insotiti de unul dintre parinti sau tutorele legal si cu carnetul de note. Celor care aveau note mici le-am spus ca va fi greu sa faca fata la examenele liceelor militare, unde concurenta este foarte mare. Unii au inteles si s-au retras, altii s-au incapatinat sa mearga mai departe, desi inscrierea la examen presupune niste cheltuieli destul de mari. E vorba de circa 300 lei, bani necesari pentru intocmirea dosarului de candidat, dar si pentru deplasarea pina la localitatea unde se afla institutia de invatamint", a declarat lt. col. Buzatu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro