Skip to main content

24 milioane de lei, primite pe ultima suta de metri, pentru drumuri

Pe ultima suta de metri a anului 2008, in prag de iarna, s-au alocat noi sume de la Guvern pentru reparatii la drumurile din judet. Desi impartirea banilor a generat discutii printre consilieri, acestia au aprobat folosirea lor in exclusivitate pentru drumurile judetene, pe considerentul ca pentru cele comunale se pot obtine finantari consistente si din alte surse. Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a explicat ca in distribuirea sumelor, pe partea de drumuri, "Nu s-a tinut cont sub nici o forma de politica, pentru ca nu pot sa ocolesc cu un drum comuna Gropeni, ca-i primarul de la PDL, sau comuna Chiscani, ca-i primarul de la PNL, trebuie sa fiu nebun sa fac asa ceva! Nu se pune problema asa. Avem 24 milioane lei, reprezentind sume defalcate din TVA, destinate finantarii chetuielilor privind drumurile judetene si comunale pe unitati administrativ-teritoriale. Pe partea de drumuri comunale, in afara de bugetul propriu - care nu prea ajunge - comunele au ca sursa de finantare stabila si consistenta Fondul de dezvoltare rurala. De aceea, am zis sa folosim banii acestia numai pentru reparatii la drumurile judetene. La urma urmei, drumurile judetene deservesc tot comunele si atunci ne-am gindit ca aceasta suma care inseamna aproximativ 75 de km, sa o folosim pentru a imbunatati traficul dintre localitati".
Potrivit datelor prezentate consilierilor, cele 24 de milioane de lei vor fi folosite pentru continuarea unor lucrari de reparatii la DJ 211 Tataru - Dudesti - Bordei Verde - Oprisenesti ( respectiv, 15,26 milioane lei) si pentru lucrari de intretinere prin asternere de covor bituminos de 1 strat pe DJ 212 Tichilesti - Gropeni - Cuza Voda (4,6 milioane lei ), DJ 221 Martacesti - Gemenele (1,4 milioane lei) si DJ 202A - DJ 202H - Mihail Kogalniceanu (2,7 milioane lei).
La comentariile consilierilor, care au amintit si de alte drumuri judetene care necesita reparatii urgente, presedintele CJ a precizat ca repartizarea s-a facut in functie de numarul de locuitori din zonele respective, care vor beneficia de sosele mai bune. Stancu a mai precizat ca, pe linga suma amintita, de 24.000 lei, bugetul judetean va aloca repararii drumurilor, in total, anul acesta, circa 8 milioane lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu