Mergi la conţinutul principal

21.000 braileni si-au facut analizele medicale

Ieri, factorii de decizie din sistemul de sanatate brailean s-au intilnit la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pentru a analiza stadiul de derulare a Programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, cit si actiunea de emitere a cardului european de sanatate. Au fost prezenti reprezentanti ai Unitatii Judetene de Implementare a Programului, dr. Mariana Tarachiu, director al CJAS, dr. Lucica Scutaru, responsabilul Programului national in teritoriu, dr. Ileana Branza, presedinte al Asociatiei Medicilor de Familie si dr. Camelia Nedelcu, din partea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. Din discutiile purtate de catre cei prezenti a reiesit ca, la Braila, dupa o luna de la declansarea Programului nu s-au inregistrat deficiente si ca, atit cei 142 de medici de familie din judet, cit si cele 7 laboratoare, care se afla in relatii contractuale cu CJAS, isi desfasoara activitatea in conditii optime. Specialistii din Sanatate nu s-au aratat insa foarte ingrijorati de cozile interminabile formate in fiecare dimineata in fata laboratoarelor de analize medicale. "Pina la 21 august au fost evaluate 21.000 de persoane, iar cei care primesc acasa cupoanele trebuie sa se prezinte la medicul de familie pentru efectuarea riscogramei. Atit pentru prezentarea la medicul de familie, cit si pentru recoltarea probelor de laborator, pacientii trebuie sa se programeze, pentru a se evita aglomeratia de la aceste cabinete, care, de cele mai multe ori este nejustificata", a precizat dr. Mariana Tarachiu.
Dupa cum ne-a informat dr. Lucica Scutaru, pentru a veni in sprijinul persoanelor care nu pot face analizele medicale in zilele lucratoare, de luni pina vineri, laboratorul Med Center recolteaza probe inclusiv in zilele de simbata. In plus, in momentul in care se va constata ca, la Braila, cele 7 laboratoare nu fac fata solicitarilor, exista posibilitati de colaborare cu laboratoare din judetele limitrofe, daca va fi cazul, ne-au asigurat factorii de decizie din sistemul de sanatate brailean, facind inca o data apel la populatie sa evite aglomeratia de la cabinetele medicale si de la laboratoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro