Mergi la conţinutul principal

2007, an negru pentru fotbalul brailean

Cu toate ca fotbalul a constituit unul dintre obiectivele platformelor electorale ale tuturor partidelor brailene, in cele din urma, totul s-a dovedit a fi o simpla promisiune, CF Braila retrogradind din cel de-al doilea esalon fotbalistic al tarii.
De fapt, lupul isi schimba pielea, dar naravul ba. Cu aceeasi oameni care trag sforile de aproape doua decenii, echipa fanion a orasului a retrogradat si a intrat in noul sezon cu o penalizare de trei puncte deoarece nu si-a realizat nici baremul.
Nici in turul sezonului competitional 2007-2008, desi face parte dintr-o serie slaba, CF Braila nu a rupt gura tirgului. Brailenii au obtinut doar 6 victorii, 4 remize si de 7 ori au parasit terenul invinsi.
Cu doar 19 puncte, un golaveraj negativ si un pasiv de -5 la adevar, formatia braileana este amenintata in continuare de spectrul retrogradarii. Mai mult, nici surprizele de proportii nu au lipsit, CF-ul pierzind pe teren propriu meciul cu Bujorul Tg. Bujor, echipa pe care orice formatie de cartier braileana incropita ad hoc ar fi invins-o la scor fara drept de apel.

Start ratat

In vara s-a schimbat conducerea administrativa, cea tehnica insa, fara o situatie financiara buna care sa-i permita sa transfere citiva jucatori valorosi, CF Braila a ratat startul turului. Mai mult, avind datorii colosale la galatenii care participasera activ la retrogradarea echipei, gruparea braileana risca sa nu fie programata la jocuri.
Cu toate ca pregatirea de vara s-a derulat sub comanda lui Daniel Iftodi, CF Braila a inceput sezonul 2007-2008 cu Vasile Darie in calitate de antrenor principal si pentru ca unii cunoscatori in ale fotbalului au considerat ca echipa este "foarte puternica", i-au exclus din lot pe Rotaru si Calin.
In aceste conditii, brailenii au ratat startul de campionat, bifind trei infringeri consecutive.
CF Braila a pierdut in etapa inaugurala la Pambac Bacau desi a facut o prima repriza foarte buna in care a si inscris de doua ori prin Neta si Coman.
A venit apoi esecul usturator pe teren propriu, 0-3, in fata celei mai puternice formatii din seria intii, Cetatea Suceava, iar dupa acesta a doua infringere echipa fanion a orasului si-a consolidat pozitia de "lanterna" a grupei.
Cu toate ca in etapa a treia s-a deplasat la o formatie destul de modesta, brailenii nu au realizat mare lucru, pierzind totusi la limita dupa ce Rotaru a marcat din penalty cu cinci minute inainte de finalul intilnirii.

Brailenii au spart gheata in runda a patra

Abia in etapa a patra, disputata pe data de 11 septembrie, s-a consemnat prima victorie braileana.
In prima etapa intermediara a turului, pe stadionul Municipal, cu Rotaru si Calin in echipa de start, CF Braila a reusit primul succes din acest tur si implicit trei puncte, care nu au facut altceva decit sa refaca deficitul de puncte cu care fusese penalizata la finalul sezonului trecut pentru ca nu si-a indeplinit baremul. Brailenii au reusit o prima repriza foarte buna si, firesc, la finele ei aveau deja un avantaj substantial de patru goluri.
A fost de fapt repriza lui Alexandru Neta. Atacantul brailean a marcat de doua ori si a dat si o pasa ideala de gol in urma careia
Mindroasa a majorat scorul la 3-0. Cea mai buna repriza realizata
de braileni in acest campionat a fost incheiata cu un gol de generic
marcat de Bosoi cu patru minute inainte de pauza. Ultimul gol al gazdelor a fost inscris de Pascu.
Cu moralul ridicat dupa succesul la scor de pe teren propriu, elevii lui Vasile Darie au remizat la Galati, 0-0, cu Politehnica la capatul unui meci aprig disputat. Brailenii ar fi putut sa plece victoriosi, dar puteau si pierde meciul daca in partea secunda nu ar fi fost ocrotiti de zeita Fortuna.
Pe teren propriu, in etapa a sasea, CF Braila a bifat cea de-a doua victorie din campionat, 4-1, in disputa cu Leonard Pascani.
Partida de la Braila a inceput cu o intirziere de 25 de minute
deoarece oaspetii au sosit mai tirziu pe Municipal din cauza unor
restrictii de viteza de pe traseu. Jucatorii din Pascani au venit insa deja echipati si chiar au reusit o prima repriza foarte buna, astfel ca la pauza tabela indica 1-1. I repriza a doua gazdele au avut o prestatie superioara in fata unei echipe inferioare din punct de vedere fizic, si s-au impus cu scorul general de 4-1. Golurile invingatorilor au fost marcate de Bosoi 2, Mindroasa si Pascu.

CF Braila a avut evolutii mediocre la Aerostar si Willi Bacau

Dupa o serie de trei meciuri bune, spectatorii asteptau un nou succes, mai ales ca brailenii urmau sa evolueze tot pe teren propriu, insa la capatul unei evolutii modeste, CF Braila a inregistrat un semiesec pe Municipal, 0-0, in disputa cu Juventus Falticeni.
A urmat cea de-a doua deplasare la Bacau care s-a soldat ca si prima tot cu o infringere pentru braileni. Aerostar si-a asigurat victoria inca din prima repriza, una in care a marcat de patru ori, in fata unei echipe fragile care a demonstrat ca inca nu era acomodata cu rigorile acestui esalon. Golul de onoare al formatiei vizitatoare a fost inscris de Rotaru.
Nici in partida urmatoare CF-ul nu a avut o prestatie buna, dar a marcat un gol in prima repriza prin Stanciulescu si apoi, cu destula sansa, a reusit sa conserve fragilul avantaj obtinind un succes foarte important in urma caruia a parasit pentru prima data zona retrogradarii, urcind pe pozitia a 13-a.
Insa cind totul parea ca va reintra in normal a venit un alt dus rece.
CF Braila s-a deplasat pentru a treia oara la Bacau si a incasat din nou patru goluri, de data aceasta de la Willy.
"Credeam ca vom reusi sa ne mobilizam si sa obtinem un rezultat
favorabil insa am clacat pentru a treia oara la Bacau. Nu calitatea
pe ansamblu a jocului m-a deceptionat, ci modul in care unii dintre
jucatori au tratat acest joc" declara, la finalul partidei, Marian Neta, directorul executiv al echipei brailene.

Bujorul Tg. Bujor, nasa brailenilor

Finalul de sezon a fost oscilant si a culminat cu un rezultat care a ridicat multe semne de intrebare.
Elevii lui Darie si Cotiga au cistigat greu, printr-un gol marcat de Bosoi, in minutul 91, partida de pe Municipal cu CFR Pascani, iar in runda urmatoare au cedat cu 0-1 la Roman in fata Laminorului.
A urmat o serie de doua jocuri fara infringere, 2-0 pe teren propriu cu Otelul II, in urma unei duble realizate de Nicolae Rotaru si o remiza la Iasi.
CF Braila a reusit sa transeze victoria cu galatenii pentru ca pe tot parcursul intilnirii a avut un plus de luciditate si a stapinit mijlocul terenului. Mitrea a dat siguranta apararii, Iulian Calin si-a dirijat foarte bine colegii in faza defensiva, Rotaru a fost omul de gol, iar Neta a hartuit in permanenta apararea adversa.
Dupa acest succes a urmat o remiza, 0-0, pe terenul satelitului Politehnicii Iasi.
In etapa a 15-a CF Braila a obtinut victoria la masa verde deoarece Raraul nu s-a prezentat la Braila pentru ca in penultima etapa, la a patra descindere in orasul lui Bacovia, sa remizeze, 1-1, cu FCM II Bacau, golul brailenilor fiind inscris de Alex Neta in minutul 70.
Bomba a explodat in ultima etapa chiar pe Municipal. CF Braila urma sa intilneasca Bujorul Tg. Bujor, iar singura necunoscuta, in opinia spectatorilor braileni, o reprezenta doar proportiile scorului la care urmau sa se impuna gazdele. Jocul in teren a avut insa o cu totul alta turnura. Brailenii au mimat fotbalul, iar elevii lui Ion Gigi au profitat de spatiile largi lasate de apararea CF-ului si au plecat cu un succes nesperat de la Braila.
In aceasta saptamina, CF Braila va incepe pregatirile in vederea sezonului de primavara, unul in care brailenii si-au propus sa se clasaeze in final undeva pe la mijlocul clasamentului.

Rezultatele inregistrate in tur:
Pambac Bacau - CF Braila 4-2
CF Braila - Cetatea Suceava 0-3
FC Birlad - CF Braila 2-1
CF Braila - Cetatea Tg. Neamt 5-2
Politehnica Galati - CF Braila 0-0
CF Braila - Leonard Pascani 4-1
CF Braila - Juventus Falticeni 0-0
Aerostar Bacau - CF Braila 4-1
CF Braila - Ceahlaul II P. Neamt 1-0
Willy Bacau - CF Braila 4-1
CF Braila - CFR Pascani 1-0
Laminorul Roman - CF Braila 1-0
CF Braila - Otelul II Galati 2-0
Politehnica II Iasi - CF Braila 0-0
CF Braila Raraul Cimpulung Moldovenesc 3-0
FCM II Bacau - CF Braila 1-1
CF Braila - Bujorul Tg. Bujor 0-2

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro