Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

1,9 miliarde de lei amenzi acordate de Garda de Mediu

Pe parcursul anului 2005, comisarii Comisariatului Judetean Braila al Garzii Nationale de Mediu (CJGNM) au efectuat 819 inspectii, din care 481 planificate si 338 neplanificate. Din inspectiile planificate, 110 au urmarit obiective cu impact major asupra factorilor de mediu, iar 371 cu impact semnificativ. Din inspectiile neplanificate, 12 au fost efectuate pentru verificarea conditiilor impuse pentru proiecte si activitati noi, 46 au fost ca urmare a autosesizarii Garzii Nationale de Mediu (GNM), 73 au fost in urma unor sesizari sau reclamatii, iar 9 au fost ca urmare a unor poluari accidentale. 184 de inspectii au avut tematica impusa de Comisariatul General al GNM, iar 14 au fost efectuate in echipa cu alte autoritati de control. In urma acestor verificari, au fost aplicate 127 de sanctiuni, din care 107 amenzi in valoare totala de 198.300 RON (1,9 miliarde de lei vechi), 16 avertismente, 3 sistari temporare de activitate si o somatie.
Din tematicile impuse de GNM, cele mai importante au urmarit: starea de salubrizare a cursurilor de apa, a localitatilor sau a cailor de comunicatii; stadiul de avizare a planurilor de urgenta la obiective care prezinta pericole de accidente majore in care sint implicate substante periculoase; situatia unitatilor care colecteaza uleiuri uzate; gestionarea vehiculelor scoase din uz, starea instalatiilor de debitat material lemnos si balastiere, stadiul de achitare a obligatiilor la Fondul de Mediu, modul de gestionare a deseurilor de origine animala din fermele zootehnice si abatoare, regimul de comercializare a brazilor de Craciun. Strict in cazul acestor controale tematice, comisarii Garzii brailene au plicat 35 de sanctiuni, in valoare de 55.200 RON.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii