Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

18 martori ai acuzarii vor fi adusi cu mandate la tribunal

Procesul de distrugere si tulburare grava a ordinii si linistii publice, in care sint judecati zece membri ai gruparii din Varsatura, in frunte cu Radu Bogateanu, zis "Romica Catali", a adus iarasi fata-n fata, ieri, cele doua gasti de cartier care-si disputa suprematia in zona Radu Negru - Mogador. Tinind cont de "antecedente", inca de la primele ore ale diminetii, circa 100 de subofiteri si ofiteri din cadrul Jandarmeriei Braila, inclusiv din trupele speciale de interventie, au inconjurat Palatul de Justitie, ca sa preintimpine declansarea unui conflict intre interlopi. Cum procesul a inceput abia la ora 12.00, fortele de ordine au fost nevoite sa tina in friu ore in sir zecile de indivizi care impinzisera holurile institutiei, spre disperarea justitiabililor.
Potrivit unor surse din cadrul Judecatoriei Braila, la termenul de ieri al procesului gruparii "Catali", au fost citati nu mai putin de 20 de martori ai acuzarii - propusi de Parchet -, insa in sala de judecata au fost prezenti doar doi, in conditiile in care acolitii inculpatilor erau de ordinul zecilor. In aceste conditii, judecatorul a audiat doar martorii prezenti, dispunind, totodata, citarea cu mandat de aducere a celorlalti 18, care n-au catadicsit sa vina la proces. Urmatorul termen de judecata a fost fixat pentru a doua parte a lunii aprilie, cind martorii vor fi adusi la bara, vrind-nevrind, insotiti de politie. Demn de remarcat este faptul ca, in total, acuzarea a propus nu mai putin de 45 de martori, plus unul sub acoperire.
Reamintim ca Radu Bogateanu, zis "Romica Catali" a fost trimis in judecata pentru distrugere si tulburarea linistii publice impreuna cu alti noua apropiati, presupusi participanti la atacul din noaptea de 4/5 octombrie 2006: Adi Balan, Eugen Grozea zis "Ceausescu", Costin Caluda, Nicolae Patrascu, Valentin Prisaca, Gigel Beschea, Angelin Ciurea, Cristian Doda si Gabriel Chioreanu. Parchetul a disjuns cercetarile in cazul altor doi membri ai gruparii "Catali", Sorin Lazar si Ionut Ranete, pentru aceleasi fapte penale, iar sase minori, care declarasera initial ca au participat la incident, au fost scosi de sub urmarire penala. Mai trebuie precizat faptul ca, in aceeasi cauza penala, Bogateanu mai este acuzat si de port ilegal de arma alba. Conform actului de baza al acuzarii, cei de mai sus au facut tandari geamurile apartamentului in care locuiesc parintii fratilor Ghita si Costica Buricea si au distrus doua autoturisme de lux apartinind unor apropiati ai gruparii rivale, din Radu Negru, tulburind grav linistea publica in zona.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii