Mergi la conţinutul principal

171.000 euro pentru instalarea tinerilor fermieri brăileni

Doar şapte proiecte locale au fost selectate pentru finanţare în cadrul Măsurii 112 "Instalarea tinerilor fermieri" - sesiunea cu numărul doi. Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a publicat, recent, raportul de selecţie a proiectelor în cazul acestei măsuri, aferent sesiunii a doua de depunere, derulată în cursul lunii septembrie 2010, raport în care judeţul nostru figurează, aşa cum am spus, cu 7 proiecte având o valoare de 171.000 euro. De precizat că în sesiunea respectivă oficiul judeţean al agenţiei a înregistrat doar 8 proiecte, dintre care unul a fost declarat neeligibil, ceea ce înseamnă că toate cele 7 proiecte eligibile au fost, în final, selectate pentru finanţare. Cinci dintre cele 7 proiecte au valoarea maximă ce poate fi acordată în cadrul acestei măsuri, şi anume câte 25.000 euro, în timp ce al şaselea proiect are o valoare de 24.000 euro, iar ultimul de 22.000 euro.

Important de menţionat este că în prima sesiune de depunere a proiectelor în cadrul Măsurii 112, structura locală a APDRP a primit 14 proiecte, dintre care 2 au fost declarate neeligibile. Mai departe, dintre cele 12 proiecte eligibile, 11 au fost selectate pentru finanţare, având o valoare totală de 258.000 euro. Aşadar, dacă tragem linie rezultă că, până acum, au primit unda verde pentru finanţare 18 proiecte aferente Măsurii 112 - Instalarea tinerilor fermieri - cu o valoare totală de 429.000 euro.

Măsura 112 "Instalarea tinerilor fermieri" se încadrează în Axa I - "Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic" şi are ca obiective îmbunătăţirea şi creşterea competitivităţii sectorului agricol prin promovarea instalării tinerilor fermieri şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor, siguranţa la locul de muncă; îmbunătăţirea managementului exploataţiilor agricole prin reînnoirea generaţiei şefilor acestora; creşterea veniturilor exploataţiilor conduse de tinerii fermieri; creşterea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca şefi de exploataţii şi încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiţii. Proiectele ce sunt depuse în cadrul acestei măsuri pot beneficia de finanţare de 10.000 până la 25.000 euro/proiect, fondurile totale alocate prin FEADR (Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală) fiind de 337,22 milioane de euro, din care 20% este contribuţia Guvernului României, iar diferenţa din fonduri europene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro