Mergi la conţinutul principal

1.500 de săraci au fost ajutaţi de Arhiepiscopia Dunării de Jos

Ample acţiuni social-filantropice în preajma sfintelor Sărbători Pascale, beneficiari fiind familiile cu mulţi copii, persoanele defavorizate şi marginalizaţii social.
Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în zilele de 26 şi 27 aprilie 2016, în cele opt protopopiate şi în parohiile din judeţele Brăila şi Galaţi, s-a derulat programul filantropic "Ne înnoim de Sfintele Paşti", desfăşurat prin Sectorul Social-Filantropic al Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian.
Acţiunea social-filantropică a constat în oferirea a 1.232 kituri de igienă familiilor sărace aflate în evidenţe şi în cumpărarea unor articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru 253 de copii care provin din familii numeroase (peste 5 copii).
"Pe baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Dunării de Jos şi magazinele Selgros Cash & Carry din Galaţi şi Brăila, într-o primă fază, au fost alcătuite kiturile de igienă, atât personală, cât şi casnică. Părinţii protoierei au ridicat produsele de la magazinele din cele două oraşe, după care, pe baza unei programări prestabilite, le-au împărţit tuturor parohiilor implicate în proiect", ne-a precizat sursa citată.
În ziua de miercuri, 27 aprilie 2016, preoţii din judeţele Brăila şi Galaţi au invitat copiii şi familiile acestora la bisericile de parohie, pentru a primi darurile de Sfintele Paşti. De asemenea, preoţii au mers la persoanele nedeplasabile, oferindu-le darurile de Paşti. În aceeaşi zi, au fost oferite articole de îmbrăcăminte noi, achiziţionate direct din magazin. Asfel, copiii beneficiari, însoţiţi de părinţi şi de preoţi, au cumpărat articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pe baza tichetelor oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos.
Acţiunea social-filantropică s-a desfăşurat cu sprijinul voluntarilor creştini, studenţi ai Departamentului Teologic de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi. Prin programul social-filantropic "Ne înnoim de Sfintele Paşti" au fost ajutate 1.485 de persoane, iar valoarea ajutoarelor acordate a fost de 86.900 lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro