Mergi la conţinutul principal

15 persoane fără adăpost, luate de pe stradă în timpul codului portocaliu

• asta a afirmat, primarul Marian Dragomir, subliniind că acestea se adaugă altor 95 de persoane fără adăpost aflate deja la Centrul de Găzduire din Brăila • cu toate acestea, edilul-şef a ţinut să anunţe că doi oameni fără adăpost au fost daţi afară din centru după ce au sărit la bătaie

 

Primarul Marian Dragomir a prezentat, recent, o situaţie privind numărul de persoane care au fost cazate la Centrul de Găzduire în Regim de Urgenţă din Brăila, în perioada în care se afla în vigoare codul portocaliu de ninsoare şi viscol. Primarul a afirmat că sunt găzduite în acest centru 155 de persoane în total, dintre care 95 fără adăpost. Potrivit edilului-şef, pe lângă aceştia, în cele câteva zile de viscol şi ger au fost adunate de pe stradă alte15 persoane fără locuinţă, însă nu toate s-au adaptat condiţiilor impuse de autorităţi.

“Nu am avut cazuri sociale deosebite semnalate în timpul codului portocaliu la Brăila. Însă toţi oamenii fără adăpost au fost ridicaţi. Sunt în total găzduite la centrul de găzduire în regim de urgenţă 155 de persoane, din care fără adăpost sunt 95. Au fost aduse în data de 7 ianuarie un număr de 7 persoane în centru. Alte două în data de 8 ianuarie. Pe 9 ianuarie, 3 persoane şi alte 3 în data de 10 ianuarie. Am să fac şi o menţiune acum, legată de faptul că două dintre aceste persoane au avut un comportament violent şi au fost eliminate din centru pentru că puneau în pericol siguranţa celorlalţi locatari. Pe scurt, au sărit la bătaie. Au avut un comportament foarte violent şi au fost daţi afară. Nu ne interesează că era viscol sau nu afară. Noi îi luăm în centru ca să le oferim nişte condiţii, nicidecum să înceapă să îi bată pe ceilalţi care locuiesc acolo. Cei care se adaptează la condiţiile oferite de noi, nu consumă băuturi alcoolice - pentru că şi acesta e un subiect -, nu au nicio problemă. Dacă respectă normele de convieţuire în societate vor avea întotdeauna un loc în centru. Cei care nu se încadrează vor pleca!”, a declarat Dragomir, uşor deranjat de incident.

Cât despre ajutorarea persoanelor care nu au locuinţă pe viitor, sursa citată a ţinut să sublinieze că mulţi dintre cei care stau pe stradă preferă să facă acest lucru şi nu pot fi ţinuţi cu forţa într-un astfel de centru.

“Depinde foarte mult de ei dacă vor dori să rămână acolo. Aţi văzut cazul celui din pădurea de la Vărsătura care îşi doreşte o anumită formă de libertate. La fel sunt şi unele dintre aceste 15 persoane aduse acum în Centru, care nu doresc să rămână acolo. Nu vor pentru că se interzice consumul de băuturi alcoolice, trebuie să respecte un program şi nişte norme de convieţuire în societate”, a mai adăugat edilul-şef.

 

Mulţumiri pentru ajutorul de la Protoieria Brăila

Primarul Marian Dragomir a ţinut neapărat să transmită mulţumiri Protoieriei Brăila, care a sărit în ajutorul celor fără adăpost şi a donat atât mâncare, cât şi lucruri care să le uşureze viaţa celor aflaţi într-o astfel de situaţie.

“Protoieria Brăila ne-a susţinut prin donaţiile făcute în centrul social: pături, perne, pilote, sandvişuri, ceai cald. Sandvişuri şi ceai cald vor asigura şi în zilele următoare. Este un gest foarte frumos şi cred că e bine să le mulţumim pentru implicare”, a conchis primarul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro