Mergi la conţinutul principal

15 candidaţi pentru compartimentul «Audit» din CJ

Consiliul Judeţean Brăila ar putea intra în normalitate de la mijlocul lunii viitoare, afirmă preşedintele interimar al instituţiei, Viorel Mortu. Acesta a ţinut, recent, să precizeze că mai multe concursuri pentru ocuparea posturilor vacante în cadrul CJ Brăila sunt în curs de derulare. Social-democratul s-a arătat încrezător că de la jumătatea lunii octombrie aparatul miniparlamentului judeţean va funcţiona mai bine şi a dat ca exemplu că pentru compartimentul Audit s-au înscris deja la concurs 15 doritori. "După concursurile care vor avea loc, conform noii organigrame, până în 15-20 octombrie - poate cu cele pentru poziţiile de şoferi până spre 1 noiembrie -, îmi asum răspunderea să spun că se încheie o perioadă de severă criză la Consiliul Judeţean. Începând de la 1 noiembrie, cu aceste posturi ocupate prin concurs vor funcţiona toate compartimentele în ritm normal sau aproape normal. De aceea, finalul de an va fi unul în care vom proiecta bugetul pentru 2016. Va fi un proiect pe care îl vom pune în discuţie publică, îl vom argumenta. Veţi vedea un tip de propunere, astfel încât anul viitor, la nivel de consiliu să fie mai bine", a afirmat Viorel Mortu. Sursa citată a mai subliniat că odată depăşit acest impas, instituţia pe care o coordonează va putea intra în normalitate şi gravele probleme pe care le-a întâmpinat până în prezent ar trebui să îşi afle, în sfârşit, rezolvarea.
"De abia acum spun că a fost greu. Mă refer la criza din Consiliul Judeţean. Dacă vor fi trei persoane la Achiziţii, dacă Auditul va funcţiona, dacă la Direcţia economică în loc de trei inşi vor fi 6 - 7 câţi ar trebui, lucrurile vor începe să curgă normal, fără probleme. Atunci putem fi mai senini şi mai încrezători că ceea ce decidem are şi efect", a conchis PSD-istul.
Reamintim că în luna august consilierii judeţeni liberali au semnalat faptul că foarte multe dintre poziţiile cheie ale CJ Brăila sunt în prezent ocupate de interimari. Atunci, conducerea instituţiei a replicat că organizarea concursurilor pentru multe dintre posturi, în special cele de la vârf, este stabilită de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. De asemenea, că ocuparea posturilor se va face treptat, multe dintre poziţii fiind în legătură cu schimbările făcute de urgenţă, ca urmare a scandalului în care a fost implicat fostul preşedinte CJ Gheorghe Bunea Stancu, aflat în prezent la închisoare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro