Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

15 ani de puscarie si 400 de milioane de lei vechi despagubiri

Arestat si trimis in judecata pentru omor calificat, lipoveanul Stefan Luchianov, in virsta de 21 de ani, poreclit "Ipsi", a fost condamnat zilele acestea la 15 ani de inchisoare si 5 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi, magistratii Tribunalului Braila obligindu-l, totodata, la plata sumei de 40.000 de lei noi catre familia celui pe care l-a ucis, plus cheltuieli de spitalizare de 387 lei noi. In primavara acestui an, "Ipsi" l-a lovit cu o scindura in "moalele capului" pe Nicolae Baciu, de 34 de ani, acesta decedind ulterior la un spital din capitala, din pricina gravelor leziuni craniene. Pe parcursul urmaririi penale, Luchianov a incercat, fara succes, insa, sa arunce vina asupra unui cunoscut, martor la crima. Ancheta a fost coordonata de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunal.
Conflictul dintre agresor si victima s-a declansat din te miri ce, pe fondul consumului exagerat de alcool. In ziua de 19 martie 2006, precizeaza anchetatorii, "Ipsi" s-a suparat rau pe "Ghidus", dupa ce iapa acestuia a ajuns la caii inculpatului, provocind haos pe strazile din cartierul Pisc. Luchianov era insotit de Ionut Coman zis "Tiganu", Ionut Traian zis "Vanea" si Angelo Cristian Vasile poreclit "Draca". Cu Nicolae Baciu era numai Vasile Craciun, zis "Sticlete". Intr-o prima faza a conflictului, partile s-au incaierat si s-au imbrincit, "Sticlete" pomenindu-se cu un pumn in figura, din partea lui Traian zis "Vanea". Scandalul a reizbucnit la ora 14.00. Potrivit dosarului de urmarire penala, cele doua "tabere" s-au incaierat pe strada Andrei Cocos, "Ghidus" si "Sticlete" - inarmati cu cite un cutit si ametiti de bautura - injurindu-i copios pe cei din tabara adversa. N-a durat mult si cei doi au fost pusi pe fuga. "Ipsi" si gasca, dupa ei.
Stefan Luchianov l-a ajuns din urma pe Baciu in dreptul imobilului cu numarul 10. Avea in mina scindura de la caruta, lunga de 1,40 metri, si l-a lovit cu ea in cap pe "Ghidus", cu sete, de doua ori. De ajuns ca sa-l faca una cu pamintul. Cit ai clipi din ochi, Nicolae Baciu s-a prabusit gemind pe trotuar, intrind instantaneu in coma. In zadar "Sticlete" i-a sarit in ajutor, amenintindu-i pe inamici, ca victima n-a mai putut fi salvata.
La scurt timp, la locul faptei a sosit un echipaj al Ambulantei si un altul, al Jandarmeriei, care i-a retinut pe toti cei implicati in incident, in vederea declansarii cercetarilor. Initial, Baciu a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, insa, din pricina leziunilor grave suferite, el a fost transportat la Spitalul "Dr. Bagdasar Arseni" din Bucuresti, cu diagnosticul "traumatism craniocerebral grav, coma profunda, stop respirator resuscitat". Cu toate eforturile medicilor neurochirurgi, pe data de 21 martie 2006, la ora 9.30, victima a decedat. Concomitent, autorul agresiunii a fost retinut si arestat preventiv sub acuzatia de omor calificat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii