Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

15 ani de puscarie, pentru ca a violat doi copii

Arestat preventiv la jumatatea lunii noiembrie 2006 si trimis in judecata sub doua capete de acuzare deosebit de grave - viol asupra unui minor si tilharie -, Laurentiu Pascal Marinceff, in virsta de 30 de ani, a fost condamnat, in a treia de zi de Pasti, la o pedeapsa rezultanta de 15 ani de inchisoare, fiind, totodata, obligat la plata unor despagubiri si daune morale. Este, de departe, cea mai aspra pedeapsa aplicata unui violator de copii, in ultimii ani, de catre magistratii braileni. In primavara anului trecut, precizeaza anchetatorii, Pascal Marinceff l-a jefuit si l-a obligat pe un vecin de bloc, in virsta de numai 11 ani, sa-l satisfaca oral. In cursul lunii septembrie 2006, pedofilul a mai batjocorit un copil, dupa ce l-a momit cu 10 lei, dindu-se drept ziarist la un ziar local. Agresiunea s-a petrecut in Cimitirul "Sf. Constantin", deasupra unui loc de veci.
Emanuel P., in virsta de 11 ani, locuieste in acelasi bloc cu pedofilul. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Ciprian Butnaru, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, la inceputul lunii martie 2006, pustiul i-a furat bunicii suma de 1.270 lei, pe care aceasta o pusese deoparte, pentru "zile negre". El a pastrat banii in casa, laudindu-se pe la copii din zona cu "isprava" pe care-o facuse. In ziua de 4 martie 2006, Emanuel s-a decis sa-si cumpere o bicicleta. Pe la prinz, pustiul - care se afla in zona bazarului de la Piata Mare - a dat nas in nas cu Laurentiu Pascal Marinceff, zis "Pedala". Stiind ca vecinul are bani, agresorul l-a amenintat pe acesta cu bataia, reusind astfel sa puna mina pe banii bunicii.
In ziua de 30 martie 2006, in jurul orei 12.30, precizeaza anchetatorii, Emanuel P. se intorcea de la scoala. El se afla la intersectia B-dului Dorobanti - cu Str. 1 Decembrie 1918, cind a dat cu ochii de vecinul "Pedala". Aflat in stare de ebrietate, acesta avea chef de sex. Copilul a incercat sa-l evite, insa agresorul a reusit sa-l ajunga din urma, chiar linga restaurantul "Matteo", dupa care l-a prins de mina si l-a dus intr-o scara de bloc. Acolo, el l-a apucat de umeri, l-a asezat in genunchi si l-a obligat pe minor sa faca sex oral. Actul sexual nu a fost consumat, la plecare violatorul spunindu-i copilului sa-si tina gura, ca altfel o sa ia bataie. Ulterior, victima a fost examinata de un psihiatru, constatindu-se ca "nu are capacitatea psihica necesara intelegerii actiunilor sale si consecintelor". Cu atit mai mult, inculpatul n-ar fi trebuit sa-l supuna abuzului sexual.

Pentru 10 lei

Potrivit dosarului penal, pe 14 septembrie 2006, Pascal Marinceff s-a decis sa mearga in oras, ca sa "agate" un copil, pe care apoi sa-l violeze. Ca sa aiba mai mult succes, el s-a dat drept ziarist la un ziar local. Si-a agatat un aparat foto si un telefon mobil de git, apoi s-a deplasat in cartierul Viziru III. In spatele blocului A3, pedofilul a observat un grup de copii. Dupa ce le-a dezvaluit micutilor ca este "reporter", el le-a spus acestora ca vrea sa faca poze gunoaielor din oras, pentru un reportaj si ca are nevoie de un ghid. Claudiu D. I., in virsta de 11 ani, a fost de acord sa-l insoteasca, falsul ziarist promitindu-i suma de 10 lei. Pornind din zona "Caporalul Musat", violatorul si copilul au ajuns la benzinaria "Lukoil", apoi la Spitalul "Sf. Spiridon", Parcul Monument si Cimitirul "Sf. Constantin". In continuare, ei au sarit gardul cimitirului, dupa care agresorul l-a dus pe baietel vreo 50 de metri printre morminte, ca sa caute un loc mai retras. Chiar deasupra unui loc de veci, "Pedala" i-a spus copilului ca vrea sa fac sex anal cu el si ca, daca se opune sau tipa, o sa-l stringa de git. Anchetatorii spun ca, dupa consumarea actului sexual, "Pedala" l-a amenintat din nou pe baietel, apoi l-a lasat sa plece.
Minorul Claudiu D. I. a fost examinat de catre medicul legist, acesta constatind leziuni ce atesta ca a fost supus abuzului sexual. Concomitent, au fost declansate ample actiuni pentru identificarea si prinderea violatorului pedofil. Laurentiu Pascal Marinceff a fost capturat si apoi arestat preventiv in luna noiembrie 2006, la propunerea Parchetului de pe linga Tribunal.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii