Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

12 ani de inchisoare, pentru ca si-a omorit concubina in bataie

Magistratii Tribunalului Braila l-au condamnat pe Georgian Spataru, 26 de ani, individ originar din Macin - stabilit de ceva vreme in cartierul brailean Pisc - la 12 ani de inchisoare si 3 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi, pentru comiterea infractiunii de omor (art. 174 Cod Penal). Intr-un exces de furie, pe fondul consumului exagerat de alcool, Spataru a desfigurat-o in bataie pe Mariana Apetroaie, concubina lui, in locuinta comuna de pe strada Gh. Munteanu - Murgoci. Victima a decedat din pricina loviturilor primite in plina figura. Femeia avea un copilas de 5 ani, dintr-o casatorie anterioara.
Mariana Apetroaie si Georgian Spataru locuiau cu chirie, alaturi de o alta familie, pe strada Gh. Munteanu - Murgoci 16. Erau impreuna de 4 ani. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean Braila, in ziua de 20 septembrie 2004, barbatul s-a cinstit cu mai multi prieteni pina pe la ora 16.00, reusind sa dea pe git vreo patru jumatati de bere. Intre timp, Mariana a plecat la piata, impreuna cu o vecina. Gelos din fire, Georgian a cautat-o mai bine de doua ore, pe la vecini si cunostinte. In momentul in care femeia s-a intors acasa, a izbucnit scandalul. Mai intii, barbatul a luat sacosa cu legume cumparate de concubina si a aruncat-o in curte, apoi i-a tras acesteia citeva palme, punindu-i mina in piept si tintuind-o de perete. Victima a reactionat, insa n-a putut tine piept loviturilor aplicate de iubitul gelos. Dupa ce a mai primit un pumn in ceafa, femeia s-a prabusit ca secerata, intrind in coma.
Doar cinci minute a durat incidentul, de ajuns ca s-o trimita pe Mariana Apetroaie pe lumea cealalta. In zadar a scos-o criminalul in curte, la aer, incercind s-o resusciteze, in zadar a fost chemata ambulanta. Cadrele medicale sosite la fata locului n-au putut decit sa constate decesul. Concomitent, a fost sesizata Politia Judiciara si procurorul criminalist. La autopsierea cadavrului, s-a constatat ca moartea femeii "s-a datorat hemoragiei meningee si edemului cerebral, consecinta unui traumatism cranian cu echimoze faciale". Medicul legist a precizat ca hepatita cronica de care suferea Mariana Apetroaie a favorizat instalarea si extinderea leziunilor cerebrale fatale. A doua zi, autorul asasinatului a fost arestat preventiv.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii