Mergi la conţinutul principal

12 ani închisoare pentru septuagenara care şi-a ucis fratele

* instanţa superioară a admis apelul declarat de inculpata M. D. acuzată de săvârşirea infracţiunii de omor în condiţiile violenţei în familie, pedeapsa aplicată fiind redusă de la 16 ani închisoare la 12 ani închisoare * în februarie anul trecut, inculpata de 73 de ani din municipiul Brăila şi-ar fi ucis fratele prin strangulare, în apartamentul din cartierul Obor în care locuiau împreună

 

 

 

 

 

Sentinţă definitivă. Acuzată că şi-a ucis fratele prin strangulare, septuagenara M.D. a reuşit totuşi să obţină o pedeapsă mai mică în urma apelului formulat la Curtea de Apel Galaţi. Soluţia finală a instanţei superioare s-a dat zilele trecute, iar brăileanca judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor în condiţiile violenţei în familie a fost trimisă la închisoare. În februarie anul trecut, inculpata de 73 de ani din municipiul Brăila şi-ar fi ucis fratele prin strangulare, în apartamentul din cartierul Obor în care locuiau împreună, după cum au stabilit anchetatorii.

La instanţa superioară, magistraţii au admis apelul declarat de inculpata M. D., iar pedeapsa aplicată iniţial la Tribunalul Brăila a fost redusă cu patru ani, iniţial inculpata primind 16 ani închisoare. “Admite apelul declarat de inculpata M. D. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală nr. 35/18.03.2021 a Tribunalului Brăila, şi în rejudecare. Reduce pedeapsa principală aplicată în cauză inculpatei M. D. pentru săvârşirea infracţiunii de omor în condiţiile violenţei în familie prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal, de la 16 ani închisoare la 12 ani închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Menţine starea de arest a inculpatei M. D. şi deduce din pedeapsa principală aplicată acesteia durata reţinerii de 24 de ore de la data de 21.02.2020 – la data de 22.02.2020, precum şi durata arestării preventive de la data de 12.03.2020 la zi. Conform art. 275 alin. 3 Cod pr. penală cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea apelului rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului din oficiu desemnat pentru inculpata M. D. se va vira către Baroul Galaţi din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, este soluţia pronunţată recent la

Curtea de Apel Galaţi.

 

Cum a fost ucis bărbatul în apartament. Ce au stabilit anchetatori

 

În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatei de 73 de ani, din municipiul Brăila, acuzată că şi-a ucis fratele prin strangulare, în apartamentul din cartierul Obor în care locuiau împreună. După cum v-am informat, la jumătatea lunii februarie a anului trecut, un bărbat a anunţat că şi-a găsit fratele de 70 de ani mort în locuinţă, iar poliţiştii şi procurorii au reţinut-o pe sora celui decedat care era suspectă de infracţiunea de omor. Numai că instanţa nu a dispus arestarea acesteia, ea fiind cercetată sub control judiciar. La scurt timp însă, măsura a fost înlocuită cu arest preventiv, femeia acuzată de omor fiind şi acum în spatele gratiilor.

După cum se arată în rechizitoriul procurorului de caz, la data de 18 februarie 2020, fratele suspectei a fost găsit decedat ca urmare a unei acţiuni de sufocare - strangulare a gâtului, rezultând din investigaţii suspiciunea rezonabilă că sora sa ar fi autoarea faptei. Potrivit anchetatorilor, la data de 18 februarie 2020, după ora 21.00, inculpata M.D. a agresat fizic victima - fratele său, în vârstă de 70 de ani, respectiv l-a sufocat prin strangulare cu un laţ moale (posibil cearşaf sau alt material textil, cum ar fi prosop, cămaşă, eşarfă). A rezultat decesul victimei.

Din cercetările efectuate de poliţişti, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a rezultat că victima şi inculpata locuiau de 16 ani împreună, femeia fiind nemulţumită de faptul că nu putea să scape de fratele său, respectiv să îl facă să plece din imobil. La data de 18 februarie 2020, arată anchetatorii, inculpata M.G. şi-a anunţat câţiva vecini despre faptul că fratele său este dezbrăcat în locuinţă şi vorbeşte incoerent, astfel că a fost anunţat SMURD-ul, iar personalul medical a sosit în scurt timp şi a constatat că bărbatul era conştient şi respira normal. Pacientul a refuzat să fie dus la spital pentru mai multe investigaţii.

Potrivit procurorului, coroborând datele din dosar, s-a concluzionat că acţiunea de sugrumare a victimei a avut loc după plecarea echipajului SMURD. Inculpata a declarat că fratele era o povară pentru ea, ba chiar le-ar fi cerut celorlalţi fraţi să îl ia din casa ei. Potrivit procurorului, inculpata a încercat să inducă în eroare organele judiciare, spunând că, în data de 19 februarie 2020, fratele ar fi fost încă în viaţă, ba chiar a fost vizitat de un alt frate, ceea ce nu s-a confirmat. Pe parcursul cercetărilor, inculpata a negat concluziile actului medico-legal şi a afirmat în mod repetat că acesta s-a sugrumat singur.

La data de 18 martie, judecătorii Tribunalului Brăila au condamnat-o pe inculpata M.D. la 16 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor în condiţiile violenţei în familie. În cauză a fost formulat apel, iar acum s-a dat sentinţa finală.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro