Mergi la conţinutul principal

11.000 de euro mulsi in numele lui Basescu

Aflata in evidentele Politiei cu cinci adrese si cu mai multe condamnari pentru trafic de influenta, luare de mita si inselaciune, recidivista Aurelia Androne, 41 de ani, a fost condamnata, recent, la o pedeapsa rezultanta de 8 ani si 4 luni de inchisoare, pentru ca a pretins si a primit 11.900 lei si 8.300 de euro de la familia fostului sef al organizatiei municipale PD Buzau, Ioan Grigore, in conditiile in care acesta era incarcerat pentru fapte de coruptie. Instanta o obliga totodata pe escroaca sa restituie familiei pagubite suma de 11.300 de euro sau echivalentul in lei. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii DNA, in perioada februarie - martie 2006, dindu-se drept membru PD, Androne a luat legatura cu sotia fostului lider de partid, promitindu-i acesteia ca va obtine, prin intermediari, gratierea lui Ioan Grigore. Recidivista s-a laudat ca poate interveni pe linga fostul procuror general al Romaniei, Ilie Botos, fratele presedintelui, Mircea Basescu, si consilieri prezidentiali. Dupa ce-a pus mina pe bani, insa, ea s-a dat la fund.

Braileanca a profitat din plin de situatia delicata in care se afla familia Grigore

In decembrie 2005, in preajma Craciunului, fostul lider al organizatiei municipale Buzau, Ioan Grigore, functionar in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice, a fost incarcerat, el avind de executat doi ani de inchisoare, pentru trafic de influenta. Cazul fostului politician a fost intens mediatizat atit in presa scrisa, cit si in audio-vizual. Aflind despre acest caz, braileanca Aurelia Androne, recidivista cu o "coada" de 1.833 de zile de inchisoare, a apelat telefonul fix al acesteia, in ziua de 24 februarie 2006, afirmind ca este membra PD si ca ar putea sa-l ajute pe fostul sef de partid, mai ales "ca-l cunoaste". Convinsa fiind ca femeia de la celalalt capat al firului spune adevarul, sotia celui incarcerat s-a deplasat in aceeasi zi la Braila, impreuna cu trei rude. Aurelia Androne i-a intimpinat pe buzoieni la restaurantul "Continental", acestia constatind, potrivit propriilor declaratii, ca au de-a face cu o femeie "eleganta".
Intrucit a avut de-a face cu legea penala ani la rind si a fost si dupa gratii, escroaca stia despre recursul in anulare si despre gratieri. Ea le-a propus buzoienilor sa faca cerere de gratiere individuala, documentul urmind a fi redactat de o avocata din Cluj a carei fiica ar fi fost cununata de fostul procuror general al Romaniei, Ilie Botos. Asa stind lucrurile, la rugamintea finei, Botos ar fi intervenit la Ministerul Justitiei, pentru aprobarea gratierii. Androne le-a mai spus membrilor familiei Grigore ca va apela la o cunostinta de-a sa, consilier prezidential, care, intimplator, se ocupa chiar cu problema gratierilor si care facea parte din cercul de prieteni ai lui Mircea Basescu, fratele presedintelui tarii. Suma pretinsa pentru reusita unui astfel de demers a fost de 350 - 400 de milioane de lei vechi. Braileanca a fost atit de convingatoare, incit buzoienii au fost de acord sa plateasca, ca sa obtina gratierea lui Ioan Grigore.

A reusit sa pacaleasca inclusiv avocatul

Pe 26 februarie 2006, partile s-au intilnit din nou, de aceasta data intr-o pizzerie din Buzau, la discutii fiind prezent si avocatul familiei Grigore. Culmea, Aurelia Androne aproape ca a reusit sa-l convinga si pe avocat ca are pile peste tot si ca va obtine gratierea. Cert este ca, in acea zi, ea a primit 1.300 de euro de la buzoieni, restul sumei solicitate (pina la 11.300 de euro) urmind a-i fi oferita esalonat, functie de necesitati. Intr-adevar, pina pe 20 martie, familia Grigore i-a oferit escroacei, in mod direct sau prin mandat on-line, in total, 8.300 de euro si 11.900 de lei. In schimb, braileanca a promis ca va rezolva problema, indicindu-le pagubitilor chiar si numarul sub care ar fi fost inregistrat memoriul condamnatului, la Palatul Cotroceni.
La scurt timp, insa, vazind ca sotul nu a fost gratiat, buzoianca S. Grigore a facut investigatii proprii. Ea a aflat ca nu exista nici un memoriu la Cotroceni, ca avocata din Cluj nu are nicio fiica si ca Aurelia Androne este de fapt o escroaca condamnata si data in urmarire generala pentru fapte similare. Dupa ce a incercat, in zadar, sa-si recupereze banii, ea a sesizat anchetatorii, cercetarile fiind efectuate de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galati. Dosarul escroacei a ajuns in instanta la sfirsitul lunii noiembrie 2006. In final, magistratii braileni au condamnat-o pe Aurelia Androne - in urma contopirilor succesive de pedepse - la 8 ani si 4 luni de inchisoare. Autoarea escrocheriei de 11.000 de euro nici macar nu a catadicsit sa se prezinte la audieri. Inutil sa mai precizam faptul ca paguba pricinuita nu a fost recuperata nici pina astazi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro