11 miliarde de lei pentru minorii delincventi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

11 miliarde de lei pentru minorii delincventi

In evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului exista in acest moment 219 copii care au savirsit infractiuni. Pentru a veni in sprijinul rezolvarii problemelor de la nivelul comunitatii, conducerea institutiei brailene a redactat un proiect menit a acorda servicii specializate minorilor care incalca regulile sociale de convietuire. Dupa cum ne-a declarat conducerea DGASPC, este vorba despre infiintarea unui complex de servicii pentru copiii delincventi, complex format dintr-un centru rezidential cu o capacitate de 10 locuri si un centru de zi cu o capacitate de 20 de locuri.
Proiectul se deruleaza potrivit HG nr. 617/2008 prin care au fost aprobate 4 programe de interes national in domeniul protectiei drepturilor copilului. "Pornind de la nevoile identificate la nivelul judetului Braila si de la obiectivele stabilite in strategia nationala in ceea ce priveste protectia copiilor in perioada 2008 - 2010, institutia noastra a inceput demersurile pentru depunerea proiectului pe PIN 3 - “Servicii specializate pentru copilul delincvent”. Complexul va functiona in imobilul situat pe Soseaua Buzaului nr. 3, la etaj, la parter urmind sa functioneze “Adapostul de zi si de noapte pentru copiii strazii”, proiect care a obtinut locul I pe tara. In cadrul institutiei noastre functioneaza “Compartimentul de Asistenta si Sprijin pentru Readaptarea Copiilor cu Probleme Psihosociale”, in evidenta caruia exista, in prezent, 219 copii care au savirsit fapte antisociale. Dintre acestia 149 sint din mediul urban si 70 din mediul rural. In implementarea acestui proiect vom colabora cu Consiliul Judetean, Inspectoratul Scolar Judetean, Centrul Antidrog - CEPECA, Inspectoratul Judetean de Politie, Serviciul de Probatiune de pe linga Tribunal. Costurile totale ale proiectului se ridica la aproximativ 11 miliarde lei vechi, dintre care suma solicitata de la autoritatea finantatoare - Agentia Nationala pentru Protectia Drepturilor Copiilor, este de 9,3 miliarde lei, iar contributia DGASPC este de 16% din cheltuielile totale, adica 1,7 miliarde. Ghidul prevede o contributie de 10%, dar institutia poate participa la acest proiect cu o contributie de 16%. Pentru depunerea proiectului este necesar angajamentul Consiliului Judetean in ceea ce priveste alocarea contributiei mentionate, dar si al acoperirii cheltuielilor de functionare a serviciului pe o perioada de 3 ani. In acest sens, institutia noastra a promovat un proiect de hotarire care urmeaza sa fie analizat de Consiliul Judetean", ne-a declarat Simona Cimpoae, purtator de cuvint al DGASPC Braila.
Activitatile desfasurate in cadrul serviciilor specializate destinate protectiei copilului care a savirsit fapte antisociale sint: prevenirea si combaterea actiunilor sau comportamentelor deviante ale copiilor, educarea acestora in spiritul respectului fata de lege, al tolerantei, demnitatii si solidaritatii, incurajarea si sprijinirea minorilor in evolutia spre o viata responsabila si corecta, responsabilizarea copiilor in legatura cu factorii ce le-ar putea periclita dezvoltarea armonioasa. Copiii, cit si familia vor participala activitati de consiliere si educationale. Infiintarea amplasamentului inseamna si crearea de locuri de munca. DGASPC va angaja educatori/instructori de educatie, psihologi, psihopedagogi, asistenti sociali, juristi, personal administrativ, etc. Salariile angajatilor trebuie calculate in conformitate cu prevederile legale referitoare la plata salariilor in unitatile bugetare. Proiectul va fi depus pina la data de 8 august, selectia propriu-zisa urmind a avea loc in data de 11 august 2008.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro