Mergi la conţinutul principal

10.000 de suporteri ai FC Timisoara au iesit in strada

Mitingul la care au participat aproximativ 10.000 de suporteri ai FC Timisoara, marti seara, in Piata Operei din municipiu, s-a incheiat in jurul orei 21.00, fara a fi inregistrate incidente, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Suporterii echipei de fotbal FC Timisoara s-au adunat, marti seara, pentru a treia oara, in Piata Operei din Timisoara, pentru a protesta fata de depunctarea echipei si fata de conducerea FRF.
Suporterii FC Timisoara s-au imbracat in alb, ca semn ca protestul lor este unul pasnic, dar si ca le cer celor care au adus echipa intr-o "situatie de criza" sa gaseasca cit mai repede o solutie.
Ei au purtat pancarte pe care scrie "Poli sintem noi", "Vrem dreptate", "Jos FRF, jos Mircea Sandu", "Poli inseamna istorie, echipa, valoare".
Protestul a fost programat sa dureze aproximativ doua ore, fiind autorizat de municipalitate, iar pentru a preintimpina orice fel de incidente, in Piata au venit aproximativ doua sute de jandarmi, dar si 52 de politisti.
Liderii galeriei, jurnalisti si personalitati ai orasului au transmis mesaje din balconul Operei, prin care si-au manifestat solidaritatea cu suporterii.
Suporterii au fluierat, au scandat lozinci, au cintat imnul Poli Timisoara, precum si primele cintece care au fost compuse pentru echipa.
Persoanele adunate in Piata Operei au urmarit in timpul protestului un film documentar despre palmaresul echipei prezentat de realizatorul acestuia, Laszlo Knezevic.
La un moment dat, Laszlo Knezevic, a anuntat ca omul de afaceri Ovidiu Tender urmeaza sa preia echipa in cursul diminetii de miercuri.
"Tocmai am vorbit cu Ovidiu Tender la telefon, miine (miercuri - n.r.) va prelua echipa la ora 10.00. Se vor rezolva toate problemele echipei si vom avea in continuare echipa. Dupa discutiile care vor incepe miine dimineata (miercuri dimineata-n.r.), va avea loc o comunicare in jurul orei 15.00", a spus Laszlo Knezevic in Piata Operei.
Suporterii FC Timisoara au protestat joi seara, timp de aproximativ patru ore, in centrul Timisoarei, in Piata Operei, unde au scandat mesaje impotriva FRF si impotriva lui Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, dupa ce au blocat Drumul National 6 Timisoara - Lugoj, una dintre cele mai importante cai de acces in oras. Fortele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a incerca dispersarea suporterilor. Dupa aceasta interventie, fanii au decis sa se indrepte spre centrul orasului, iar circulatia pe DN 6 a fost deblocata.
In timpul manifestatiei, sustinatorii FC Timisoara au atacat cu pietre fortele de ordine, unul dintre jandarmi fiind ranit la cap si transportat la spital. Alaturi de jandarmul ranit au ajuns la spital un barbat si o femeie care au avut de suferit dupa ce fortele de ordine au imprastiat gaze lacrimogene.
Suporterii FC Timisoara au protestat si duminica seara timp de doua ore, fara a fi inregistrate incidente.
Comitetul Executiv al FRF a decis, joi, punerea in aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu sase puncte a echipei FC Timisoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotarirea TAS, pronuntata la 25 aprilie 2008, in cazul palmaresului gruparii Politehnica. Punctul trei al hotaririi TAS din 25 aprilie 2008 se refera la schimbarea culorilor clubului de catre FC Timisoara, astfel incit acestea sa nu mai includa culoarea violet.
Poli Stiinta Timisoara, gruparea din Liga I, prezidata de Marian Iancu, si Poli Timisoara, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, care activeaza acum in Liga a IV-a, isi disputa de mai mult timp palmaresul si insemnele Politehnicii Timnisoara, club fondat in 1921.
Omul de afaceri Ovidiu Tender a declarat, luni, ca intentioneaza sa preia actiunile FC Timisoara printr-o societate pe care o detine impreuna cu Consiliul Judetean Timis si a subliniat ca va da un raspuns final privind incheierea tranzactiei in termen de doua zile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro