Mergi la conţinutul principal

100 miliarde de lei pentru renovarea sediului Casei de Pensii Braila

Lucrarile de reabilitare a sediului retrocedat Casei Judeteane de Pensii Braila ar putea dura cel putin doi ani si ar costa peste 100 miliarde de lei, potrivit estimarilor facute de catre directorul institutiei, Stefan Sinpetru si, daca situatia de criza nu va afecta prea tare bugetul, reparatiile ar putea incepe din 2009. Cladirea din Calarasi nr. 14 a fost construita in 1937 de fostul sistem de asigurari sociale din perioada interbelica si este inclusa in lista cladirilor istorice din judetul Braila. Sediul a fost revendicat de Casa Judeteana de Pensii si obtinut in instanta, in urma unui proces cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. A fost atribuit Casei Judetene de Pensii prin sentinta civila nr. 341/2002 si preluat efectiv cu proces-verbal in 2004. In octombrie 2007 a avut loc expertiza tehnica a cladirii in urma careia au fost recomandate reabilitarea si reconsolidarea amplasamentului. In vara anului 2008 a fost organizata licitatia pentru achizitionarea serviciului de proiectare, consolidare, reabilitare a imobilului. Firma care a cistigat licitatia a realizat studiul geotehnic, documentatia de avizare a lucrarilor de interventii, a intocmit proiectul tehnic, care a fost receptionat de beneficiar pe data de 15 decembrie 2008, in prezenta unui reprezentant al Casei Nationale de Pensii.
"Din demersurile facute la finele lui 2008 eram prinsi in planurile de investitie. Ne-am dori ca macar o cota parte din ceea ce ar fi nevoie pentru anul 2009 sa se poata pastra, chiar daca e o situatie de restrictie bugetara. Acum avem si proiectul tehnic. Asteptam finalizarea legii bugetului si repartizartea sumelor pe ordonator principal de credite, asa incit sa putem avea luminita verde in a organiza licitatia pentru desemnarea constructorului", a declarat Stefan Sinpetru. Directorul CJP Braila considera ca orice intirziere ar putea afecta si mai mult structura de rezistenta a imobilului, dar spera ca insasi situatia de criza actuala va putea fi o salvare pentru monumentul istoric.
"Sa mai stam un an cu o cladire pe care, daca nu intervenim acum asupra ei, cine stie ce se mai intimpla... E in lista monumentelor istorice. Va fi o lucrare dificila. Intr-un fel s-ar putea sa ne ajute criza. Daca numarul investitorilor dispusi sa cheltuiasca bani pe constructii se va restinge, probabil firmele de constructii vor fi mai interesate de lucrari de reabilitare", a aratat Stefan Sinpetru.

Patru institutii intr-o singura cladire

In cladirea din Calea Calarasilor nr. 19, unde functioneaza acum Casa Judeteana de Pensii, isi mai desfasoara activitatea inca trei institutii: Directia de Munca si Protectie Sociala, Inspectoratul Teritorial de Munca si nou infiintata Agentie de Plati si Prestatii Sociale. Conducerea CJP Braila a tinut sa precizeze ca doreste sa grabeasca derularea lucrarilor si a reabilitarii propriu-zise la sediul din Calarasi nr. 14, fosta Policlinica de copii, deoarece numarul actiunilor desfasurate in institutie a crescut si anumite fluxuri de activitate nu se pot derula corect, de multe ori beneficiarii fiind nemultumiti. In prezent, cei aproximativ 60 de salariati administreaza aproximativ 100.000 de dosare de pensii, asigura evidenta a zeci de mii de contribuabili la Bugetul de asigurari sociale prin inregistrarea si verificarea declaratiilor care se depun lunar, primesc cereri pentru bilete de tratament, acorda ajutoare de deces. Pentru spatiul pe care-l ocupa in cladirea Directiei de Munca si Protectie Sociala, reprezentantii Casei Judetene de Pensii nu platesc chirie, ci numai o cota parte din cheltuielile pentru utilitati si intretinere. Noul sediu va fi reamenajat pe 4 tronsoane, va fi mult mai spatios, ceea ce va duce si la eficientizarea activitatii cu publicul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro