"Din demersurile facute la finele lui 2008 eram prinsi in planurile de investitie. Ne-am dori ca macar o cota parte din ceea ce ar fi nevoie pentru anul 2009 sa se poata pastra, chiar daca e o situatie de restrictie bugetara. Acum avem si proiectul tehnic. Asteptam finalizarea legii bugetului si repartizartea sumelor pe ordonator principal de credite, asa incit sa putem avea luminita verde in a organiza licitatia pentru desemnarea constructorului", a declarat Stefan Sinpetru. Directorul CJP Braila considera ca orice intirziere ar putea afecta si mai mult structura de rezistenta a imobilului, dar spera ca insasi situatia de criza actuala va putea fi o salvare pentru monumentul istoric.
"Sa mai stam un an cu o cladire pe care, daca nu intervenim acum asupra ei, cine stie ce se mai intimpla... E in lista monumentelor istorice. Va fi o lucrare dificila. Intr-un fel s-ar putea sa ne ajute criza. Daca numarul investitorilor dispusi sa cheltuiasca bani pe constructii se va restinge, probabil firmele de constructii vor fi mai interesate de lucrari de reabilitare", a aratat Stefan Sinpetru.
Patru institutii intr-o singura cladire
In cladirea din Calea Calarasilor nr. 19, unde functioneaza acum Casa Judeteana de Pensii, isi mai desfasoara activitatea inca trei institutii: Directia de Munca si Protectie Sociala, Inspectoratul Teritorial de Munca si nou infiintata Agentie de Plati si Prestatii Sociale. Conducerea CJP Braila a tinut sa precizeze ca doreste sa grabeasca derularea lucrarilor si a reabilitarii propriu-zise la sediul din Calarasi nr. 14, fosta Policlinica de copii, deoarece numarul actiunilor desfasurate in institutie a crescut si anumite fluxuri de activitate nu se pot derula corect, de multe ori beneficiarii fiind nemultumiti. In prezent, cei aproximativ 60 de salariati administreaza aproximativ 100.000 de dosare de pensii, asigura evidenta a zeci de mii de contribuabili la Bugetul de asigurari sociale prin inregistrarea si verificarea declaratiilor care se depun lunar, primesc cereri pentru bilete de tratament, acorda ajutoare de deces. Pentru spatiul pe care-l ocupa in cladirea Directiei de Munca si Protectie Sociala, reprezentantii Casei Judetene de Pensii nu platesc chirie, ci numai o cota parte din cheltuielile pentru utilitati si intretinere. Noul sediu va fi reamenajat pe 4 tronsoane, va fi mult mai spatios, ceea ce va duce si la eficientizarea activitatii cu publicul.