Mergi la conţinutul principal

100 de oameni ai străzii, adăpostiţi de vremea rea!

Nu mai puţin de o sută de persoane se află în acest moment în Centrul Social de Găzduire administrat de Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) a Primăriei Brăila. 60 dintre aceştia au fost aduşi în perioada sărbătorilor de iarnă, dinainte de anul nou sau chiar de Revelion, imediat ce temperaturile au scăzut drastic, până la minus 15 grade Celsius noaptea. Cinci dintre aceste persoane au venit chiar ieri, în prima parte a zilei, la centrul social.
O parte dintre pauperi au fost aduşi de oamenii legii, poliţişti şi jandarmi, după ce au fost găsiţi cerşind sau vagabondând pe străzi. Alţii au venit singuri la centru şi au cerut adăpost, împinşi de gerul de afară.

Consumul de alcool e interzis

"40 sunt deja statornici în centru. Alţi 60 au venit acum, în această perioadă, de sarbatori. Le-am asigurat, de sărbători, fiindcă am avut o sponsorizare, hrană rece, dar şi caldă, am gătit chiar noi sarmale şi le-am făcut şi pachete cu pate, ouă fierte, cozonac, salam, pâine, portocale...În centru sunt în majoritate bărbaţi, nu avem copii acum, am avut în anii trecuţi familii întregi cu copii, dar acum, nu. Le asigurăm, bineînţeles, căldură, pat curat, duşuri calde, asistenţă medicală permanentă şi supraveghere cu pază în centru", ne-a declarat Nicoleta Oancea, directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila.
Singurul obicei interzis în Centrul Social de Găzduire al DAS este consumul de alcool, motiv pentru care, nu de puţine ori, pauperii pleacă pe timpul zilei din centru, îşi alimentează viciul, iar seara se întorc liniştiţi la culcare.
Spaţiul este bine supravegheat, aceia care suferă de boli cronice, gen TBC, sunt izolaţi şi trimişi în instituţiile specializate. De asemenea, înainte de a intra în centru, oamenii fără adăpost trec printr-un proces de dezinfecţie, fiindcă nu de puţine ori sunt purtători de paraziţi, bolnavi de scabie, iar conducerea instituţiei nu poate risca izbucnirea unei epidemii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro